Miles Per Hour and D. Different Ans

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 410
  • Published : January 25, 2013
Open Document
Text Preview
Tata Consultancy Services (TCS) Placement Paper Held on 28th January 2010 1) APTITUDE TEST:
Questions = 82 ; time limit = 90 minutes. no negative marking. Offline (paper & pen) test and a PSYCHOMETRY TEST also. Section 1: VERBAL ( 32 Questions ,20 minutes )
Directions for questions 1-10:Find the synonyms of the following words 1. Depreciation
A. appreciation B. Deflation C. rise D. None of these
Ans: B
2. Circumspect
A Condition B Inspect C. Cautious D Reckless
Ans: C
3. Abysmal
A. Slight B. Deep C. Illustrious D. Terrible
Ans: D
4. Diligent
A. hardworking B. delinquent C. neglectful D. remiss
Ans: A
5. Vehement
A. Passionate B. Confess C. Noisy D Moqulis
Ans: A
6. Impetus
A. Connect B. Crucial C. Stimulus D Immediate
Ans: C
7. Acronym
A. Abbreviation B. Similar C. analogous D. correspondent
Ans: A
8. Disseminate
A. Forecast B. Spread C Barns D. unextended
Ans: B
9. Harbinger
A. Naval B. Uncommon C. Fore Runner D. Glory
Ans: C
10. Ponderous
A. light B. cumbersome C. interesting D. None of these
Ans: C
Directions for questions 11-20:Find the Antonyms of the following words 11) Tractable
A. Objectionable B. Enjoyable C. Adaptable D. Obstinate
Ans: A
12) Covert
A. Manifest B. Invisible C. Scared D. Alter
Ans: A
13) Pensive
A. Repentant B. Sad C. Thoughtless D. Careless
Ans: C
14) Mitigate
A. Aggravate B. Relieve C. Eliminate D. Exhume
Ans: A
15) Divergent
A. Contrary B. Coming Together C. Conversant D. Controversy
Ans: B
16) Dogmatic
A. Skeptical B. Resilient C. Stubborn D. Suspicious
Ans: D
17) Clutch
A. Hold B. Grab C. Release D. Spread
Ans: C
18) Motley
A. Bulky B. Speckled C. Homogeneous D. Different
Ans: C
19) Relinquish
A. Pursue B. Vanquish C. Destroy D. Devastate
Ans: A
20) Transient
(I) Permanent (Ii) Removed C. ephemeral D. passing
Ans: A
Directions for Questions 21-26: Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage. Nature is like business. Business sense dictates that we guard our capital and live from the interest. Nature’s capital is the enormous diversity of living things. Without it, we cannot feed ourselves, cure ourselves of illness or provide industry with the raw materials of wealth creation. Professor Edward Wilson, of Harvard University says,” The folly our descendants are least likely to forgive us is the ongoing loss of genetic and spices diversity. This will take millions of years to correct”. Only 150 plant species have ever been widely cultivated. Yet over 75000 edible plants are known in the wild. In a hungry world, with a population growing by 90 million each year, so much wasted potential in tragic. Medicines from the wild are worth around 40 billion dollars a year. Over 5000 species are known to yield chemical with cancer fighting potential Scientists currently estimate that the total number of species in the world is between 10-30 million with only around 1.4 million identified. The web of life is torn when mankind exploits natural resources in short-sighted ways. The trade in tropical hardwoods can destroy whole forests to extract just a few commercially attractive specimens. Bad agricultural practice triaggers 24 billion tonnes of top soil erosion a year losting the equivalent of 9 million tonnes of grain output. Cutting this kind of unsuitable exploitation and instituting “sustainable utilisation” will help turn the environmental crisis around. 21. Why does the author compare ‘nature’ to business ?

A) Because of the capital depletion in nature and business
B) Because of the similarity with which one should use both
C) Because of the same interest level yield
D) Because of the diversity of the various capital inputs.
Ans : B
22. “The folly our descendants are least likely to forgive us”. What is the business equivalent of the folly the author is referring to ? A) Reducing the profit margin
B) Not pumping some money out of profits into the business
C)...
tracking img