Marketing and Page Ref

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 430
  • Published : November 3, 2012
Open Document
Text Preview
Which of the following contact methods is generally the LEAST flexible? Mission statements should be realistic and general in nature A ________ is a need that is sufficiently pressing to direct a person to seek satisfaction. Nathan Zabalas owns a regional chain of drug stores. Before expanding nationwide, Nathan is conducting marketing research to determine the best options for opening new stores. He plans to start by collecting secondary data. Which of the following is NOT a source of secondary data that Nathan might use?

The Niketown running club that organizes twice weekly evening runs and follow-up meetings in the Nike Store is an example of which of the following? Legislation affecting business around the world will continue to ________. Currently, Diego Calabresa is employed by a firm that conducts marketing research and creates ads for other companies that target and promote their products to the right markets. Who is Diego's employer?

Chapter 3 Analyzing the Marketing Environment

1) You are directed to study the actors close to the company that affect its ability to serve its customers-departments within the company, suppliers, marketing intermediaries, customer markets, competitors, and publics. What are you studying? A) the macroenvironment

B) the microenvironment
C) the marketing environment
D) the demographic environment
E) the global environment
Answer: B
Diff: 1Page Ref: 66
Skill: Concept
Objective: 3-1

2) Which of the following terms is used to describe the factors and forces outside marketing that affect marketing management's ability to build and maintain successful relationships with target customers? A) the marketing environment

B) the cultural environment
C) strategic planning
D) target markets
E) the marketing mix
Answer: A
Diff: 1Page Ref: 66
Skill: Concept
Objective: 3-1

3) You are directed to study the demographic, economic, natural, technological, political, and cultural factors that are larger societal forces affecting your company. What are you studying? A) the macroenvironment

B) the microenvironment
C) the external environment
D) the marketing mix
E) the global environment
Answer: A
Diff: 1Page Ref: 66
Skill: Concept
Objective: 3-1

4) Which of the following is NOT a type of factor in a company's macroenvironment? A) demographic
B) economic
C) technological
D) competitive
E) political
Answer: D
Diff: 1Page Ref: 66
Skill: Concept
Objective: 3-1

5) All of the groups within a company are called the ________. A) culture
B) diversity
C) internal environment
D) climate
E) range
Answer: C
Diff: 2Page Ref: 67
Skill: Concept
Objective: 3-1

6) Which type of organization helps companies to stock and move goods from their points of origin to their destination? A) financial intermediaries
B) physical distribution firms
C) marketing services agencies
D) resellers
E) suppliers
Answer: B
Diff: 1Page Ref: 68
Skill: Concept
Objective: 3-1

7) Banks, credit companies, insurance companies, and other businesses that help finance transactions or insure against the risks associated with the buying and selling of goods and services are referred to as ________. A) financial intermediaries

B) physical distribution firms
C) marketing services agencies
D) resellers
E) wholesalers
Answer: A
Diff: 1Page Ref: 68
Skill: Concept
Objective: 3-1

8) Currently, Diego Calabresa is employed by a firm that conducts marketing research and creates ads for other companies that help them target and promote their products to the right markets. Who is Diego's employer? A) a financial intermediary

B) a physical distribution firm
C) a marketing service agency
D) a reseller
E) a green marketer
Answer: C
Diff: 2Page Ref: 68
Skill: Concept
Objective: 3-1

9) A ________ is defined as any group that has an actual or potential interest in, or impact on,...
tracking img