Management Information Systems: Managing the Digital Firm, 11e (Laudon/Laudon)

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 1314
  • Published : March 12, 2012
Open Document
Text Preview
Management Information Systems: Managing the Digital Firm, 11e (Laudon/Laudon) Chapter 1 Information Systems in Global Business Today

1) Internet advertising is growing at a rate of more than 25 percent a year. Answer: TRUE
Diff: 3Page Ref: 6
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 1.1

2) Developing a new product, fulfilling an order, and hiring a new employee are examples of business processes. Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 9
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 1.3

3) A fully digital firm produces only digital goods or services. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 9
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 1.1

4) A business model describes how a company produces, delivers, and sells a product or service to create wealth. Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 13
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 1.3

5) Information technology (IT) consists of all the hardware that a firm needs to use in order to achieve its business objectives, whereas information systems consist of all the software and business processes needed. Answer: FALSE

Diff: 2Page Ref: 15-16
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 1.3

6) Computers are only part of an information system.
Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 18
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 1.3

7) Information systems literacy describes the behavioral approach to information systems, whereas computer literacy describes the technical approach. Answer: FALSE
Diff: 1Page Ref: 18
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 1.3

8) The dimensions of information systems are management, organizations, and information technology. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 18
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 1.3

9) Knowledge workers assist with paperwork at all levels of the firm. Answer: FALSE
Diff: 1Page Ref: 19
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 1.2

10) In order to understand how a specific business firm uses information systems, you need to know something about the hierarchy and culture of the company. Answer: TRUE
Diff: 2Page Ref: 19-20
AACSB: Analytic skills
CASE: Analysis
Objective: 1.3

11) Business processes are logically related tasks for accomplishing tasks that have been formally encoded by an organization. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 20
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 1.3

12) There are four major business functions: Sales and marketing; manufacturing and production; finance and accounting; and information technology. Answer: FALSE
Diff: 1Page Ref: 20
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 1.2

13) A network requires at least two computers and a shared resource, such as a printer. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 21
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 1.3

14) A substantial part of management responsibility is creative work driven by new knowledge and information. Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 21
AACSB: Reflective thinking skills
CASE: Content
Objective: 1.2

15) Intranets allow firms to work easily with third-party suppliers and vendors. Answer: FALSE
Diff: 2Page Ref: 21
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 1.2

16) An IT infrastructure provides the platform on which the firm can build its information systems. Answer: TRUE
Diff: 1Page Ref: 22
AACSB: Use of information technology
CASE: Content
Objective: 1.3

17) UPS's use of Web-based tools that allow customers to embed UPS functions such as tracking and cost calculations into their own Web sites was an information systems solution used to achieve customer intimacy. Answer: TRUE

Diff: 3Page Ref: 13, 23
AACSB: Analytic skills
CASE: Analysis
Objective: 1.2

18) Government and private...
tracking img