Lsat

Only available on StudyMode
  • Topic: Planned economy, Market economy, Mixed economy
  • Pages : 86 (21555 words )
  • Download(s) : 18
  • Published : April 7, 2013
Open Document
Text Preview
LSAT Sample Practice Questions
Instruction: This file contains 100 LSAT sample questions for the following sections: Critical Reasoning, Analytical Reasoning and Reading Comprehension. Among them, all Critical Reasoning questions were followed with complete explanations. For answers with complete explanations to other questions, please order the LSAT Prep Course with hundred of pages of test techniques and strategies.

Free LSAT Critical Reasoning Questions
1.One of the truisms of the advertising industry is that it is rarely necessary to say something of substance in an advertisement in order to boost sales. Instead, one only needs to attract the potential customer’s attention; memory does the rest, for it is more important for sales that people know of a product than that they know something about it. Which of the following is assumed by the argument?

A. People can remember a product without having much information about it. B. Advertisements, in their own way, function to improve people’s memories. C. Attracting a potential customer’s attention is a simple matter. D. The advertising industry knows little of substance about the products it promotes. E. Advertisements seldom tell the truth about a product.

Explanation:
The passage discusses how advertising usually need only draw people’s attention to a product and need not provide any substance for people to remember the product. Thus, the passage implies that people can remember a product without having much information about it, and A is the correct answer.

B is incorrect. The passage suggests that if advertisements draw people’s attention to a product, the people are more apt to remember the product. The advertisement is not said to improve people’s memories, only to draw people’s attention so they will use their existing memories.

C is also incorrect. The passage says that all one usually needs to do is attract a potential customer’s attention. It does not say how easy or difficult that is.

1

The fourth answer choice is incorrect. The passage says that it is rarely necessary to say something of substance in an advertisement but does not suggest that the advertising industry knows little of substance about the product.

The last answer choice is incorrect. The passage does not suggest that advertisements make false claims about products.
2.Why save endangered species? For the general public, endangered species appear to be little more than biological oddities. A very different perception is gained from considering the issue of extinction in a wider context. The important point is that many major social advances have been made on the basis of life forms whose worth would never have been perceived in advance. Consider the impact of rubber-producing plants on contemporary life and industry: approximately two-thirds of the world’s rubber supply comes from rubber producing plants and is made into objects as diverse as rubber washers and rubber boots. The point of the passage is made chiefly by

A. acknowledging the validity of two opposing points of view B. appealing to the emotions of the audience rather than to their intellects C. suggesting a useful perspective for viewing the question raised at the beginning of the passage

D. trying to discredit the view of an opponent without presenting an alternative hypothesis E. generalizing from similar to dissimilar cases.
Explanation:
The passage suggests that considering the possibility of extinction with an eye toward the possible utility of a previously unvalued species will lead to a different answer to the question than considering the possibility of extinction from a more general perspective. C describes the author’s procedure of suggesting a new perspective and is thus the correct answer. The first choice is incorrect. The author argues that it is important to preserve endangered species without endorsing any opposing point of view. The view attributed to the general public is not accepted; rather, an...
tracking img