Lab 4: Endocrine System Physiology

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 4774
  • Published : December 11, 2012
Open Document
Text Preview
Lab 4: Endocrine System Physiology|
1.| | Refer to Activity 1: Determining Baseline Metabolic Rates. How did the baseline metabolic rates of the three rats differ? Answer:| The metabolic rates for the thyroidectomized and hypophysectomized rats were lower than that of the normal rat. |

|
|
2.| | Why did the metabolic rates differ? Check all that apply: Answers:| The hypophysectomized rat lacked thyroid-stimulating hormone.

The thyroidectomized rat lacked thyroxine hormone. | |
|
|
3.| | Refer to Activity 2: Determining the Effect of Thyroxine on Metabolic Rate. How did the thyroxine affect the normal rat's metabolic rate? Answer:| It caused the rate to increase. |
|
|
4.| | What was the effect of thyroxine on the thyroidectomized rat's metabolic rate? Answer:| Thyroxine increased the metabolic rate. |
|
|
5.| | What was the effect of thyroxine on the hypophysectomized rat? Answer:| Thyroxine increased the metabolic rate. | |
|
|
6.| | Refer to Activity 3: Determining the Effect of TSH on Metabolic Rate. What is the effect of TSH on the normal rat's metabolic rate? Answer:| TSH increased the metabolic rate. | |
|
|
7.| | How did the metabolic rate of the thyroidectomized rat injected with TSH compare to its baseline metabolic rate? Answer:| It was the same as the baseline rate. |
|
|
8.| | What was the oxygen consumption per hour for the hypophysectomized rat injected with TSH? Answer:| 1738.8 ml/O2/kg/hr | |
|
|
9.| | Refer to Activity 4: Determining the Effect of Propylthiouracil on Metabolic Rate. What effect did an injection of propylthiouracil have on the metabolic rate of the normal rat? Answer:| The metabolic rate decreased from 1704 ml/O2/kg/hr to 1536 ml/O2/kg/hr. | |

|
|
10.| | What was the effect of the propylthiouracil on the thyroidectomized rat? Answer:| There was no effect. | |
|
|
11.| | Refer to Activity 5: Hormone...
tracking img