Induction Program

Topics: Occupational safety and health, Operations management, Data Protection Act 1998 Pages: 2 (444 words) Published: February 28, 2013
A B ZEE Stores
1 Day Induction Programme
Time| Duration| Objectives| Contents| Delivery| By Whom| Resources| 9:00-9:15| 15mins| | -Welcome to the company-Outline induction programme-Roll call of attendees| Talk| HR Manager| Register| 9:15-9:30| 15mins| By the end of the session, the new starter will be able to introduce a fellow employee, feel relaxed and have a 'buddy' for the day| Ice breaker| Activity| HR Manager| Papers/Cards| 9:30-10:00| 30mins| By the end of the session, the new starter will be able to know the company's mission, strategy, direction, ethos, history and product range| Company background| Talk/video| HR manager, Operation Manager, Guest Speaker| PresentationVideo| 10:00-10:30| 30mins| | Refreshment break| | | |

10:30-11:15| 45mins| By the end of the session, the new starter will be able to recognise the need for a safe working environment, know the locations of accident and first aid kits. Name Fire Wardens and First Aiders, know where to exit the building in an emergency and meet in the assembly point| Health and safety policy and practices| Health and safety work bookTalk, video| Health and safety officer| Booklet and presentation| 11:15-12:00| 45mins| By the end of the session, the new starter will be able to know about the Data Protection Act and understand its importance, know procedures answering bomb threat calls and understand the policy on personal belongings and discount cards| Security issues and client confidentiality| Open discussion and presentation| Operations manager and security officer| Presentation slides| 12:00-12:45| 45mins| By the end of the session, the new starter should have a basic idea of the layout of the store and where to find whom within the store.| Familiarization with work environment| Guided tour| HR Manager| | 12:45-13:45| 60mins| | Lunch| | | |

13:45-14:00| 15mins| | Roll call| HR Manager| | Register| 14:00-15:30| 90mins...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Essay on Mentoring vs. Induction Programs
  • Hume on Induction Essay
  • Assymetric Induction Essay
  • Induction
  • Essay about Diversion Program
  • Essay about testing and winding of induction motor
  • Research Based Instructional Program Essay
  • Crime Prevention Programs Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free