India Business Quiz

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 230
  • Published : August 24, 2011
Open Document
Text Preview
-------------------------------------------------
India Business Quiz : Questions with Answers
1. "We have learned that if we provide people with an occasion & an excuse to shop, they will come" are the Golden words of whom? Ans: Kishore Bayani (The Chairman of Future Group)
2. What is the Title of Auto Biography of JRD TATA?
Ans: Beyond the Last Blue Mountain
3. What is the Title of Auto Biography of Krishna Kumar Birla? Ans: Brushes with History
4. "It happened in India" is the Auto Biography of whom?
Ans: Kishore Bayani (The Chairman of Future Group)
5. "The End of Ecconomic Man" is the famous book written by whom? Ans: Peter F Drucker
6. "Imagining India" recently published book authored by?
Ans: Nandan M Neelakeni
7. What is the Tag Line of Sony?
Ans: Like No Other
8. "India's Family Store" is the punchline of which brand?
Ans: Pantaloon
9. Name of the Family Store owned by Kumar Mangalam Birla?
Ans: More
10. "Net Safe Credit Card" is introduced by which Bank?
Ans: HDFC Bank
11. "Ab Khulke Jeeyo India" is the advertisement slogan of which company? Ans: Samsung
12. What do you mean by ADAG?
Ans: Anil Dhirubhai Ambani Group
13. "Kingfisher Red" is the former name of which Airlines?
Ans: Air Deccan (that was taken over by Vijay Malya Group)
14. Wha is the founder of Air Deccan?
Ans: Captain Gopinath
15. "World's Local Bank" is the punch line of which bank?
Ans: HSBC Bank
16. What is the full form of HDFC?
Ans: Housing Development Finance Corporation
17. NASDAQ is an acronym for?
Ans: National Association of Securities Dealers Automated Quotations 18. Expand ICICI?
Ans: Industrial Credit And Investment Corporation of India
19. "One Family One Bank" is the tagline of which Indian Bank? Ans: Bank of Maharashtra
20. "Express Yourself" is the punchline of Airtel then "Experience Yourself" is the tagline of whom? Ans: Tamil Nadu Tourism
21. "Celebrate Life" is the Tag line of which Company?
Ans: Dabur
22. Who was the founder of Dabur India Ltd.?
Ans: S.K.Burman
23. Babool Tooth paste is introduced by which company?
Ans: Balsara
24. According to an Advertisement Slogan, who is "Best Employer in India 2007"? Ans: Aditya Birla Group
25. "Power of Simplicity" is the punch line of Tally, then "Sense & Simplicity" is the tagline of which company? Ans: Philips
26. Which Company brings CNBC Channel in India?
Ans: TV 18
27. "Inspire The Next" is the punch line of which company?
Ans: Hitachi
28. "Born in Japan Entertaining the World" is the tagline of which company? Ans: Sansui
29. What is name of the series of mobile showrooms set by Reliance Communications? Ans: Web World
30. Which Leadership Guru coined the term 'Transformational Leadership'? Ans: James Macgregor Burns
31. Citi Bank co-brands cards for which oil company?
Ans: HP (Hindustan Petrolium)
32. This company is "applying thought" which company?
Ans: Wipro
33. Harmony is the name of which companies' textiles?
Ans: Wipro
34. "Magic" is the brand name of which mobile company's Prepaid Card? Ans: Airtel
35. Which car gives you "Fun on the Run"?
Ans: Alto
36. Who has been appointed as the CEO of the ICICI Bank with Effect from May 1, 2009? Ans: Chanda D Kochhar
37. Who is the first Asian to be appointed as Deputy Speaker of Lord House UK? Ans: Lord Swaraj Paul
38. Who is the present Finance Secretary of India?
Ans: Arun Ramanathan
39. With which form of Economy is the term "Laissez-faire" associated? Ans: Capitalist Economy
40. SAARC aas formed in which month and year?
Ans: December 1985
41. Tata's Nano Project was shifted from Singur to which place? Ans: Sanand in Gujarat
42. Next SAARC Meeting is held where?
Ans: Maldives
43. The 15th ASEAN Regional Forum Meeting was held at?
Ans: Singapore
44. Who is the present Chairman of SEBI?
Chandrasekhar Bhaskar Bhave
45. In the context of Mutual Fund SIP stands for?
Ans: Systematic Investment Plan

Name the term used for depreciating a company's...
tracking img