Homework 6a Operations

Only available on StudyMode
  • Topic: Workstation, Unix, Sun Microsystems
  • Pages : 6 (602 words )
  • Download(s) : 73
  • Published : April 22, 2013
Open Document
Text Preview
Justin Prater
Chapter 6A
3, 4, 9, and 14

3) a.

b. Cycle time = production time per day/required output per day = [(8 hour/day)(3600 seconds/hour)]/240 units per day = 120 seconds per unit c.
Work station| Task| Task time| Idle time|
I| AD| 6050| 10|
II| BC| 8020| 20|
III| EF| 9030| 0|
IV| GH| 3060| 30|

d. Efficiency = Task time / [# stations X avg. cycle time) = = .875 or 87.5%

4) a.
A
B
F
C
D
E
G
30
35
15
65
H
30
35
40
25
A
B
F
C
D
E
G
30
35
15
65
H
30
35
40
25

b.
What is the workstation cycle time?
Cycle time = production time per day/required output per day Cycle time = 27000 / 360 = 75 seconds.

c. Calculate this balance line using the largest number of following tasks. Use the longest task time as a secondary criterion.

275 / 75 = 3.66
There should be a minimum of 4 work stations

Work station| Task| Task time| Idle time|
I| ACE| 303015| 0|
II| BD| 3535| 5|
III| F| 65| 10|
IV| GH| 4025| 10|

d. What is the efficiency of your balance line?
91.7%
9.
A
B
F
C
D
E
G
20
7
15
10
H
20
22
16
8
A
B
F
C
D
E
G
20
7
15
10
H
20
22
16
8

a.
Cycle time = production time per day/required output per day Cycle time = 25200 / 750 = 33.6 seconds.
b.
What is the theoretical number of workstations?
# workstations = sum of task times / cycle time
118 / 34 = 3.5
There is a minimum number of 4 workstations.
c.
Draw the precedence diagram
d.
Balance the line using sequential restrictions and the longest-operating time rule. Work station| Task| Task time| Idle time| Feasible Rem. T.| Tasks w/ most foll| Task w/ longest t.| | I| AB| 207| 147| B| B| B| |

II| DF| 2210| 122| F| F| F| |
III| C| 20| 14| | | | |
IV| EG| 1516| 193| G| G| G| |
V| H| 8| 26| | | | |

e.
What is the efficiency of the line balanced as in d?
Efficiency = Sum of task times / (# workstations X Cycle time) = 118 / (5 X 34) = .70
Efficiency = 70%
f.
Suppose that demand rose from 750 to 800 units per day. What would you do? Show any amounts or calculations. New cycle time = 25200/800 = 31.2 seconds
Reduce cycle time to 31 seconds and work 62-3 minute overtimes. g.
Suppose that demand rose from 750 to 1000 units per day. What would you do? Show any amounts or calculations. New cycle time = 25200/1000 = 25.2 seconds
1.89 hours overtime; may be better to rebalance.

14)
Develop two alternative layouts.
What is the efficiency of your layouts?
A
B
F
C
D
E
G
1
1
3
1
H
2
1
1
2
1
I
A
B
F
C
D
E
G
1
1
3
1
H
2
1
1
2
1
I

Cycle time = 4 minutes
What is the theoretical number of workstations?
# workstations = sum of task times / cycle time
13 / 4 = 3.25

Work station| Task| Task time| Idle time| Feasible Rem. T.| Tasks w/ most foll| Task w/ longest t.| | I| ABC| 11 2 | 32 0| B,F C,D| B C,D | B,F C| | IIIIIIV| DEFGHI| 131121| 303203| EGH| EGH| EGH| |

Work station| Task| Task time| Idle time| Feasible Rem. T.| Tasks w/ most foll| Task w/ longest t.| | I| AFG| 11 1 | 32 1| B,F G| B G | B,F G| | IIIIIIV| BCDEHI| 311321| 313021| C,DEI| C,DEI| C,DEI| |
tracking img