Gorgeous

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 67
  • Published : May 29, 2013
Open Document
Text Preview
 General Knowledge questions and answers on various inventions and discoveries in the world. These questions are important for various competitive exam point of view.

1) Who invented the telephone ?
a. J.L Baird
b. Alexander Graham Belt
c. Marconi
d. James Dewar
Show/Hide Answer
Answer =B
2) Who propounded the Quantum Theory ?
a. Albert Einstein
b. James C. Maxwell
c. Heisenberg
d. Max Planck
Show/Hide Answer
Answer =D
3) Who is the inventor of railway engine ?
a. George Stephenson
b. W.H.F. Talbot
c. Richard Trevithik
d. Eli Whitney
Show/Hide Answer
Answer = C
4) Who is believed to be the father of Virology, i.e study of viruses and the disease caused by them ? a. Beljernick
b. Andre lwolf
c. Louis Pasteur
d. William Harvey
Show/Hide Answer
Answer = A
5) Who invented the safety match ?
a. Humphrey Davy
b. Gillette
c. Landstorm
d. R.W. Thomson
Show/Hide Answer
Answer =  C
6) Who among the following was propounded the theory that hysteria represented undischarged emotional energy ? a. William Harvey
b. Edward Jenner
c. Sigmund Freud
d. Johann Baeyer
Show/Hide Answer
Answer = C
7) Who is the inventor of printing press ?
a. Johann Gutenberg
b. William Lee
c. George Eastman
d. R.W. Thomson
Show/Hide Answer
Answer = A
8) Who was the founder of modern atomic theory ?
a. John Dalton
b. James Ritty
c. Ernest Walton
d. None of above
Show/Hide Answer
Answer = A
9) Who invented Zero?
a. Aristotle
b. Bhaskara
c. Varahamihira
d. None of above
Show/Hide Answer
Answer = D
10) Name the famous German physician who propounded the theory that "like cures like"? a. Frank Mores
b. Karl Landsteiner
c. Samuel Hahnermann
d. None of above
Show/Hide Answer
Answer = C

Information technology multiple choice and objective type quiz questions and answers

1) Who invented microprocessor ?
a. Joseph Jacquard
b. Herman H Goldstein
c. Marcian E Huff
d. George Boole
Show/Hide Answer
Answer =C
2) .INI extention refers to which kind of file ?
a. Image file
b. System file
c. Hypertext related file
d. Image color matching profile file
Show/Hide Answer
Answer =B
3) Who built the world's first binary digit computer ?
a. Alan Turing
b. Konrad Zuse
c. George Boole
d. Ken Thompson
Show/Hide Answer
Answer =B
4) What is VCM ?
a. Virtual Connection Manager
b. Virtual Channel Memory
c. Video Controlled Modem
d. Voice Connection Module
Show/Hide Answer
Answer =B
5)  Who is largely responsible for breaking the German Enigma Codes created a test provided a foundation for artificial intelligence ? a. Alan Turing
b. Jeff Bezos
c. George Boole
d. Charles Babbage
Show/Hide Answer
Answer = A
6) Who co - founded Hotmail in 1996 and then sold the company to microsoft ? a. Shawn Fanning
b. Ada Byron Lovelace
c. Sabeer Bhatia
d. Ray Tomlinson
Show/Hide Answer
Answer = C
7) What was the first ARPANET message?
a. Hello world
b. Cyberspace, the final frontier
c. mary has a little lamp
d. Lo
Show/Hide Answer
Answer = D
8)  Where are the headquarters of Microsoft located  ?
a. Santa Clara
b. Tucson
c. Redmond
d. Richmond
Show/Hide Answer
Answer = A
9) What does DOCSIS stands for ?
a. Data over cable service internet standard
b. Data over cable security internet standard
c. Data over cable secure international standard
d. Data over cable service interface srandard
Show/Hide Answer
Answer = D
10) Who designed the first electronic computer - ENIAC?
a. Von Neumann
b. Joseph M Jacquard
c. J.P.Eckert and J.W.Mauchly
d. All of above
Show/Hide Answer
Answer = C

|
|
| |
* General...
tracking img