General Questionnaire

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 103
  • Published : March 4, 2013
Open Document
Text Preview
1. How many such pairs of digits are there in number ‘36725918’ each of which has as many digits between them in the number as when the digits are arranged in descending order within the numbers ? (A) None (B) One (C) Two (D) Three (E) More than three Ans : (C)

2. What should come next in the following number series ? 6 8 8 1 2 6 8 6 1 2 3 6 8 8 1 2 3 4 6 8 6 1 2 3 4 56 8? (A) 6 (B) 1 (C) 4 (D) 8 (E) None of these Ans : (D)

3. In a certain code PAGE is written as ‘3%7@’, SORE is written as 8©9@. How is ‘PEAS’ written in that code ? (A) 3@©8 (B) 3@%9 (C) 3@%8 (D) 3%@8 (E) None of these Ans : (C)

4. If ‘@’ means ‘x, ‘©’ means ‘÷’, ‘%’ means ‘+’ and ‘$’ means ‘–’ then ………6 % 12 © 3 @ 8 $ 3 = ? (A) 37 (B) 35 (C) 39 (D) 33 (E) None of these Ans : (B)

5. In a certain code ‘MOUSE’ is written as ‘PRUQC’. How is ‘SHIFT’ written in that code ? (A) VKIRD (B) VKIDR (C) VJIDR (D) VIKRD (E) None of these Ans : (B)

6. How many meaningful English words can be made with the letters ‘OEHM’ using each letter only once in each word ? (A) None (B) One (C) Two (D) Three (E) More than three Ans : (B)

7. Among A, B, C, D and E each scoring different marks in a test, C scored more than D but not as much as E. E scored more than A who scored less than B. Who score third highest marks ? (A) B (B) A (C) C (D) Data inadequate (E) None of these Ans : (D)

8. ‘K’ walked 5 metre towards North, took a left turn and walked for 10 metre. He then took far he is from the starting point ? (A) 20 metre (B) 15 metre (C) 25 metre (D) 30 metre (E) None of these Ans : (C)

9. Pointing to a girl, Mr. Suraj said “she is the only daughter of my father’s son-in-law”. How is the girl related to Mr. Suraj ? (A) Niece (B) Cousin (C) Sister (D) Daughter (E) Cannot be determined Ans : (A)

10. Sneha correctly remembers that her father’s birthday is before 16th June but after 11th June whereas her younger brother correctly remembers that their father’s birthday is after 13th June but before 18th June and her elder brother correctly remembers that their father’s birthday is on an even date. On what date in June is definitely their father’s birthday ? (A) Sixteenth (B) Twelfth (C) Fourteenth or Sixteenth (D) Data inadequate (E) None of these Ans : (E)

11. How many such digits are there in the number ‘37152869’ each of which is as far away from the beginning of the number as when the digits are arranged in ascending order within the number ? (A) None (B) One (C) Two (D) Three (E) More than three Ans : (C)

12. How many such pairs of letters are there in the word ‘CONFIRM’ each of which has asmany letters between them in the word as in the English alphabet ? (A) None (B) One (C) Two (D) Three (E) More than three

Ans : (C)

13. ‘KN’ is related to ‘QT’ in the same way as ‘DG’ related to ………. (A) JN (B) IM (C) JM (D) IN (E) IL Ans : (C)

Directions—(Q. 14–16) Following questions are based on the five three-digit numbers given below : 518 849 365 783 291

14. If the positions of first and third digits in each number are interchanged, which of the following will be the second digit of third highest number ? (A) 1 (B) 4 (C) 8 (D) 9 (E) 6 Ans : (E)

15. If the first digit in all the numbers starting with an even digit is replaced by a number preceding it, then which of the following will be the sum of the first digit of the resulting highest and the lowest numbers ? (A) 4 (B) 8

(C) 7 (D) 6 (E) 13 Ans : (E)

16. If the positions of the first and the second digits in each number are interchanged, which of the following will be the second highest number ? (A) 849 (B) 365 (C) 783 (D) 291 (E) 518 Ans : (C)

Directions–(Q. 17–22) Study the following arrangement carefully and answer the questions given below. Q9K# P @3 EN S AC G© UM 7F I V % 4 Z 8 Y

17. If all the numbers are dropped from the above arrangement, which of the following will be the seventeenth from the right end ? (A) E (B) P (C) I (D) C (E) @ Ans : (E)

18. Which of the...
tracking img