Format of Questioneior

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 2
  • Published : April 22, 2013
Open Document
Text Preview
CHAPTER 12

RETAILING AND WHOLESALING

MULTIPLE CHOICE QUESTIONS

1. _____________ is all the activities involved in selling goods or services directly to final consumers for their personal, nonbusiness use.
a. Wholesaling
b. Discounting
c. Merchandising
d. Retailing

Answer: (d) Difficulty: (1) Page: 435

2. All of the following are examples of nonstore retailing EXCEPT: a. selling by mail.
b. selling jewelry in a clothing store.
c. door-to-door contact.
d. selling goods on the Internet.

Answer: (b) Difficulty: (1) Page: 435

3. A _________ is someone whose business comes primarily from retailing. a. distributor
b. jobber
c. retailer
d. vendor

Answer: (c) Difficulty: (1) Page: 435

4. Retailers can be classified in terms of several characteristics. Each of the following is found within this retail classification scheme EXCEPT:
a. the profit potential.
b. amount of service offered.
c. the breadth and depth of product lines carried.
d. the relative prices charged.

Answer: (a) Difficulty: (2) Page: 435, 437

5. The typical method of retail operation used by supermarkets and nationally branded fast-moving shopping goods is called:
a. self-service retailing.
b. limited-service retailing.
c. full-service retailing.
d. service-merchandiser.

Answer: (a) Difficulty: (2) Page: 437

6. A good example of a retail operation that is classified as being a limited-service retailer is:
a. Service Merchandise.
b. Best Buy.
c. JC Penney.
d. Zales Jeweler’s.

Answer: (c) Difficulty: (3) Page: 437

7. A good example of a retail classification called self-service retailing is: a. Sears.
b. JC Penney.
c. Best Buy.
d. Macy’s.

Answer: (c) Difficulty: (3) Page: 437

8. Describing retailers by the length and breadth of their product assortment is classification by:
a. amount of service.
b. product line.
c. relative prices.
d. control of outlets.

Answer: (b) Difficulty: (1) Page: 437

9. A _______________________ is a retail store that carries a narrow product line with a deep assortment within that line.
a. shopping goods store
b. convenience store
c. specialty store
d. department store

Answer: (c) Difficulty: (2) Page: 436, 437, Table 12-1

10. The increasing use of market segmentation, market targeting, and product specialization has resulted in a greater need for:
a. specialty stores.
b. convenience stores.
c. shopping goods stores.
d. department stores.

Answer: (a) Difficulty: (2) Page: 436, 437, Table 12-1

11. A men’s custom-shirt store would be a good example of which of the following? a. superspecialty store
b. department store
c. category killer
d. hypermarket

Answer: (a) Difficulty: (2) Page: 436, 437, Table 12-1

12. The type of retailer that carries a wide variety of product lines, each managed by specialist buyers or merchandisers, is called a:
a. specialty store.
b. convenience store.
c. shopping goods store.
d. department store.

Answer: (d) Difficulty: (2) Page: 436, 437, Table 12-1

13. The key differentiating factor that separates one department store from another is:
a. products.
b. location.
c. service.
d. promotions.

Answer: (d) Difficulty: (3) Page: 437, 438

14. The most frequently shopped type of retail store is the: a. discount store.
b. category killer.
c. convenience store.
d. supermarket.

Answer: (d) Difficulty: (2) Page: 438

15. The primary market of _____________ is young, blue-collar men. a. convenience stores
b....
tracking img