Final Term Test of Introduction to Literature

Only available on StudyMode
  • Topic: Fiction, One Thousand and One Nights, Literary genre
  • Pages : 3 (380 words )
  • Download(s) : 55
  • Published : February 15, 2012
Open Document
Text Preview
FINAL TERM TEST OF INTRODUCTION TO LITERATURE

Student’s Full Names: …………………………………………………………Student ID …………………

|Teacher’s signature |Scores | | | |

PART A: THEORY
Choose the correct answer for the following excerpt (20 ms)
(1) .............is a form of figurative language that compares two things that are unrelated in an effort to give (2) …………and meaning to one of the things. It often states that one thing is another; for instance "Her skin was ivory and her hair was flowing silk." The woman is not actually made of ivory and silk, but those words describe the woman's skin and hair, furthering the (3)………......... A. Metaphor

B. Simile
C. Paradox
D. Plot

A. sounds
B. thoughts
C. imagery
D. feelings

A. ideas
B. image
C. theme
D. thoughts

Conflict in a story is a struggle between two opposing (4) ……….or forces. Conflict often composes the main part of the plot or (5)……… in a narrative. A. objects
B. natures
C. characters
D. statements

A. ideas
B. image
C. theme
D. thoughts

………….(6) are common structures used in writing. They can be either literary elements or literary techniques. Please note that sometimes certain terms can be defined interchangeably as either an element or technique, depending on your (7)………………… A. Literary devices

B. Life experiences
C. Background
D. interpretation

A. Literary devices
B. life experiences
C. background
D. interpretation
The (8)………..or emotional condition created by within the setting. (9)………. refers to the general sense or feelings which the reader is supposed to get from the text and is not necessarily referring to the characters' state of (10)………….. Choose the correct letter to put on the answer sheet

A. mind
B. atmosphere
C. inspiration
D. mood
1 |A |2 |C |3 |B |4 |C |5 |C |6 |A |7 |D |8 |B |9 |C |10 |A | |Answer...
tracking img