Read full document

Feferf

By | Feb. 2010
Page 1 of 4
1) Head Quarters of Tata Group Called?
Ans: Bombay House
2) India's first steel mill was built by the Tatas. In which year was it completed? Ans: 1911
3) About 66% of the Tatas' capital is allocated by Tata Sons for which purpose? Ans: Philanthropic trusts
4) What was the first Indian luxury hotel established by the Tatas? Ans: Taj Mahal Hotel
5) The Tata group consists of how many companies?
Ans: 80
6) When was the ministry of divestment formed in India?
Ans: 1999
7) Which was the first successful divestment of a PSU carried out by the ruling NDA combine? Ans: Lagan Jute Machinery Company Ltd
8) Who were the final three bidders for Balco when it was being privatised?(Bharat Aluminium Corporation ltd) Ans: Sterlite, Hindalco, Alcoa
9) Who was the first minister for divestment under NDA government? Ans: Arun Jaitley
10) Under which Indian prime minister were guidelines for the divestment process first laid down? Ans: Chandra Shekhar
11) Who are the Bretton Woods Sisters?
Ans: World Bank and IMF
12) President of World Bank?
Ans: Robert Bruce Zoellvick
13) President of IMF?
Ans: Domanic Strauss Kahan
14) WTO Chief?
Ans: Pascal Lamy
15) When did the World Bank come into being?
Ans: July 1944
16) Former Name of World Bank?
Ans: International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) 17) Who was the first president of the World Bank?
Ans: Eugene Meyer (18 June, 1946)
18) Which Asian nation was the first to get a World Bank loan? Ans: India (on Aug 18, 1949 for Railway Reconstruction and Development. 19) When did India sign the World Bank Articles of Agreement? Ans: 1945

20) Which organisation instituted the Nobel Prize for Economics? Ans: Sveriges Riksbank (Bank of Sweeden)
21) Who is the first Asian to win the Nobel Prize for Economics? Ans: Amartya Sen (for his studies in Wellfare Ecconomics)
22) How many women have won the Nobel Prize for Economics...

Rate this document

What do you think about the quality of this document?

Share this document

Let your classmates know about this document and more at Studymode.com