Entrepreneurial

Only available on StudyMode
  • Topic: Entrepreneurship, Entrepreneur, Joseph Schumpeter
  • Pages : 5 (708 words )
  • Download(s) : 199
  • Published : March 20, 2013
Open Document
Text Preview

CHAPTER 2: THE ENTREPRENEURIAL MINDSET IN INDIVIDUALS

TRUE/FALSE

1.Entrepreneurs are pessimists who see the cup half empty, rather than half full.

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 29

2.Good entrepreneurs seek feedback from others.

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 31

3.Commitment, determination, and perseverance are the only characteristics one needs to become a successful entrepreneur.

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 30

4.Entrepreneurs are fiercely independent but understand the need for a strong entrepreneurial team.

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 36

5.There are four causes of entrepreneurial stress.

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 40

6.The entrepreneur is driven by a strong desire for control over their venture.

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 42

7.Entrepreneurs are often unrealistically optimistic.

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 44

MULTIPLE CHOICE

8.Which is not a source of entrepreneurship research?
|a. |textbooks |c. |conferences | |b. |biographies |d. |water cooler conversation |

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 29

9.Which of the following is not a trait of successful entrepreneurs? |a. |initiative |c. |perseverance | |b. |frustration |d. |strategic thinking |

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 30

10.A clear pattern among successful entrepreneurs is
|a. |setting goals that are just out of reach. | |b. |the fear of failure common to all people. | |c. |their focus on opportunity rather than resources. | |d. |not fitting in to traditional organizations. |

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 32

11.Which of the following is not a common characteristic of entrepreneurs? |a. |vision |c. |lack of motivational drive | |b. |team building |d. |independence |

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 34

12.If an entrepreneur believes in himself/herself and that their accomplishments and setbacks are within their own control, they possess a (n) . |a. |confidence level higher than most entrepreneurs | |b. |internal locus of control | |c. |cockiness level too high to be an entrepreneur | |d. |high energy level |

ANS:PTS:1
NAT:AACSB Reflective Thinking | Motivation ConceptsKEY:pg 34

13.In the Monroy-Folger Model of Risk Typology, profit-seeking...
tracking img