Mengapa teknologi yang tidak digunakan lagi di sekolah? Ramai penyelidik telah mencuba memecahkan teka-teki ini terus-menerus. Para penulis artikel ini laporan kajian mereka menggunakan teknologi di 19 sekolah. Mereka menyarankan sebuah metafora ekologi, dengan menggunakan contoh pengenalan kerang zebra ke Great Lakes, untuk mengintegrasikan dan menetapkan offactors set yang mempengaruhi pelaksanaan menggunakan komputer. Penemuan mereka menunjukkan bahawa perspektif ekologi dapat memberikan analyticalframework kuat untuk menggunakan teknologi pemahaman di sekolah-sekolah. Thatperspectivepoints keluar arah baru untuk penyelidikan dan mempunyai implikasi significantpolicy dan praktikal untuk melaksanakan inovasi di sekolah-sekolah.

Banyak saintis, pembuat dasar, persekitaran, dan warga masyarakat yang peduli bimbang tentang konsekuensi ekologi dan ekonomi dari penyebaran cepat dari kerang zebra di Great Lakes; pada masa yang sama, banyak penyelidik dan pengamal pendidikan, para pembuat dasar, dan warga masyarakat yang peduli bimbang tentang putus asa melambatkan adopsi komputer dan teknologi moden lain di sekolah. Walaupun teknologi komputer dengan cepat menyebar ke hampir setiap bahagian dari kehidupan kita (banyak seperti kerang zebra di Great Lakes), pengenalan teknologi di sekolah-sekolah masih jauh dari berhasil. Pada abad ke-20 ada beberapa gelombang pelaburan besar-besaran di bidang teknologi untuk meningkatkan pendidikan, tetapi tidak mempunyai Zhao, & Frank langgeng kesan signifikan terhadap pendidikan. Walaupun pelaburan murah di, dan meningkatkan kehadiran, komputer di sekolah-sekolah (Anderson & Ronnkvist, 1999; Becker, 2000a; Cattagni & Farris, 2001), komputer telah dijumpai akan digunakan atau jarang digunakan di sebahagian besar sekolah (Becker, 2001; Cuba , 1999, 2001; tanpa kasih, 1996; Zhao, Pugh, Sheldon, & Byers, 2002).
remis Zebra di Great Lakes dan menggunakan komputer di sekolah-sekolah tentu saja sangat berbeza, tetapi keduanya fenomena... [continues]

Read full essay

Cite This Essay

APA

(2010, 07). Education. StudyMode.com. Retrieved 07, 2010, from http://www.studymode.com/essays/Education-367125.html

MLA

"Education" StudyMode.com. 07 2010. 07 2010 <http://www.studymode.com/essays/Education-367125.html>.

CHICAGO

"Education." StudyMode.com. 07, 2010. Accessed 07, 2010. http://www.studymode.com/essays/Education-367125.html.