Density and Answer

Only available on StudyMode
  • Topic: Density, Centimetre gram second system of units, Pressure
  • Pages : 7 (1160 words )
  • Download(s) : 160
  • Published : November 15, 2012
Open Document
Text Preview
11/11/12

Fluids

Your Results for: "Practice Questions"
Site Title: Giancoli, Physics : Principles with Applications, 6/E Book Title: Physics : Principles with Applications, 6/E Book Author: Giancoli Location on Site: Chapter 10 > Practice Questions Date/Time November 11, 2012 at 10:58 AM (UTC/GMT) Submitted:

Print this page

Summary of Results
68% Correct of 25 Score d ite m s:
17 C orre ct: 8 Incorre ct: 32% 68%

More inform ation about scoring

1.

Which of the following is not a unit of pressure? Your Answer: poise

2.

Which of the following is a unit for Bernoulli's equation? Your Answer: J/m3

3.

What is an alternate unit for Bernoulli's equation? Your Answer: N/m3 Correct Answer: N/m2 Review Chapter 10 in Giancoli.

4.

Which of the following is not a unit for surface tension? Your Answer: J/m2 Correct Answer: J/m3 Review Chapter 10 in Giancoli.

5.

Which of the following is a unit of density? Your Answer: kg/m3

6.

One kilogram of iron (density ~7.8 gm/cm3 ) and 1 kilogram of aluminum (density ~2.7 gm/cm3 ) are dropped into a pool. Which has the largest buoyant force on it? Your Answer: Aluminum

7.

One cubic centimeter of iron and 1 cubic centimeter of aluminum are dropped into a pool. Which has the largest buoyant force on it? 1/8

w ps.prenhall.com/esm_giancoli_physicsppa_6/17/4353/1114493.cw /index.html

11/11/12

Fluids

Your Answer: Both are the same.

8.

One gram of iron and 1 cubic centimeter of aluminum are dropped into a pool. Which has the largest buoyant force on it? Your Answer: Aluminum

9.

One gram of oak (density ~.8 gm/cm3 ) and 1 gm of aluminum are dropped into a pool. Which has the largest buoyant force on it? Your Answer: Aluminum Correct Answer: Oak Aluminum would only displace about 1/3 gm of water. Review Chapter 10 in Giancoli.

10.

One cubic centimeter of oak and 1 cubic centimeter of aluminum are dropped into a pool. Which has the largest buoyant force on it? Your Answer: Aluminum

11.

Ice (density = .92 gm/cm3 ) floats freely in a glass of water. The ice melts. Does the level go up, down or stay the same? Your Answer: Stays the same.

12.

Ice in a glass of alcohol (density = .8 gm/cm3 ) melts. Does the level go up, down or stay the same? Your Answer: Down

13.

You are on a float in a pool using hand weights. The weights fall overboard. Does the pool water level go up, down, or stay the same? Your Answer: Up Correct Answer: Down The floating weight displaces its weight. When it sinks it displaces its volume. Review Chapter 10 in Giancoli.

14.

w ps.prenhall.com/esm_giancoli_physicsppa_6/17/4353/1114493.cw /index.html

2/8

11/11/12

Fluids

The large beaker in the picture is set up so that the water displaced by the submerging weight overflows into the small beaker. In Frame E what are the readings on scales a, b, and c, respectively? Your Answer: 10 N, 1 N, 3 N

15.

The large beaker in the picture is set up so that the water displaced by the submerging weight overflows into the small beaker. When would scale (a) again read 10 N? Your Answer: D only. Correct Answer: All of the above.

Review the Examples in Chapter 10 in Giancoli.

16.

3/8

11/11/12

Fluids

The large beaker in the picture is set up so that the water displaced by the submerging weight overflows into the small beaker. Which frame would the reading on scale (b) read 0.5 N? Your Answer: C

17.

The large beaker in the picture is set up so that the water displaced by the submerging weight overflows into the small beaker. What is the combined weight of the readings on scales b and c in Frames B or C in the animation? Your Answer: 4 N

18.

w ps.prenhall.com/esm_giancoli_physicsppa_6/17/4353/1114493.cw /index.html

4/8

11/11/12

Fluids

The large beaker in the picture is set up so that the water displaced by the submerging weight overflows into the small beaker. When would scale c in the...
tracking img