Define and Discuss the Ideas of Global Orientation?

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 1051
  • Published : May 21, 2013
Open Document
Text Preview
Chapter 10 Pricing Products: Understanding and Capturing Customer Value

1) ________ is the amount of money charged for a product or service. A) Experience curve
B) Demand curve
C) Price
D) Wage
E) Salary
Answer: C
Diff: 1Page Ref: 290
Skill: Concept
Objective: 10-1

2) Price is the only element in the marketing mix that produces ________. A) revenue
B) variable costs
C) expenses
D) outfixed costs
E) stability
Answer: A
Diff: 1Page Ref: 290
Skill: Concept
Objective: 10-1

3) ________ is an important element in the marketing mix. It is the only element that does not represent costs. A) Current profit maximization
B) Market share leadership
C) Price
D) Product quality leadership
E) The target market
Answer: C
Diff: 1Page Ref: 290
Skill: Concept
Objective: 10-1

4) Consumer perceptions of the product's value set the ________ for prices. A) demand curve
B) floor
C) ceiling
D) variable cost
E) image
Answer: C
Diff: 2Page Ref: 291
Skill: Concept
Objective: 10-2

5) Product costs set a(n) ________ to a product's price.
A) demand curve
B) floor
C) ceiling
D) break-even cost
E) experience curve
Answer: B
Diff: 2Page Ref: 291
Skill: Concept
Objective: 10-2

6) Which of the following is a customer-oriented approach to pricing? A) value-based pricing
B) sealed-bid pricing
C) break-even pricing
D) target profit pricing
E) C and D
Answer: A
Diff: 2Page Ref: 291
Skill: Concept
Objective: 10-2

7) ________ uses buyers' perceptions of what a product is worth, not the seller's cost, as the key to pricing. A) Value-based pricing
B) Value-added pricing
C) Variable cost
D) Price elasticity
E) Product image
Answer: A
Diff: 2Page Ref: 291
Skill: Concept
Objective: 10-2

8) In ________, price is considered along with the other marketing mix variables before the marketing program is set. A) value-based pricing
B) cost-based pricing
C) variable costs
D) price elasticity
E) building the marketing mix
Answer: A
Diff: 2Page Ref: 291
Skill: Concept
Objective: 10-2

9) Value-based pricing is the reverse process of ________.
A) variable cost pricing
B) cost-plus pricing
C) cost-based pricing
D) good-value pricing
E) value-added pricing
Answer: C
Diff: 2Page Ref: 291
Skill: Concept
Objective: 10-2

10) With ________, price is set to match consumers' perceptions of product value. A) variable cost pricing
B) cost-plus pricing
C) cost-based pricing
D) value-based pricing
E) every day low pricing
Answer: D
Diff: 2Page Ref: 291
Skill: Concept
Objective: 10-2

11) Measuring ________ can be difficult. A company might conduct surveys or experiments to test this in the different products they offer. A) price elasticity
B) the demand curve
C) perceived value
D) break-even pricing
E) quantity supplied
Answer: C
Diff: 3Page Ref: 292
AACSB: Communication
Skill: Concept
Objective: 10-2

12) Underpriced products sell very well, but they produce less revenue than they would have if price were raised to the ________ level. A) perceived
B) value-based
C) variable
D) demand curve
E) price-floor
Answer: A
Diff: 2Page Ref: 292
Skill: Concept
Objective: 10-2

13) If a seller charges ________ than the buyer's perceived value, the company's sales will ________. A) more; benefit
B) more; suffer
C) less; increase
D) less; suffer
E) none of the above
Answer: B
Diff: 2Page Ref: 292
Skill: Concept
Objective: 10-2

14) Some companies have adopted a ________ strategy, offering just the right combination of quality and good service at a fair price. A) value-based pricing
B) good-value pricing
C) cost-plus pricing
D) low-price image
E) none of the above
Answer: B
Diff: 1Page Ref: 293
Skill: Concept
Objective: 10-2

15) Wal-Mart is famous for using what important type of value pricing? A) competition-based pricing
B) everyday low pricing
C) cost-plus pricing
D) break-even...
tracking img