Cs Programming Chapter 1

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 814
  • Published : February 6, 2013
Open Document
Text Preview
Chapter 1: An Overview of Computers and Programming

TRUE/FALSE

1.Every programming language has rules governing its word usage and punctuation.

ANS:TPTS:1

2.Professional computer programmers write programs to satisfy their own needs.

ANS:FPTS:1

3.The heart of the programming process lies in planning the program’s logic.

ANS:TPTS:1

4.Once a program is completed, it is ready for the organization to use.

ANS:FPTS:1

5.Alan Turing is often regarded as the first programmer.

ANS:FPTS:1

6. Charles Babbage incorporated vacuum tube technology in the Analytical Engine.

ANS: F

7. MS-DOS is the kernel of the operating system residing in the Macintosh.

ANS: F

8. The World Wide Web is identical to the Internet.

ANS: F

9. Parallel computing refers to the simultaneous execution of tasks by multiple CPUS.

ANS: T

10. Time-Sharing is a term describing the allocation of system resources to multiple users.

ANS: T

MULTIPLE CHOICE

1.____ data items may involve organizing or sorting them, checking them for accuracy, or performing calculations with them. a.|Processing|c.|Outputting|
b.|Inputting|d.|Converting|

ANS:APTS:1

2.____ errors are relatively easy to locate and correct because the compiler or interpreter you use highlights every error. a.|Logic|c.|Input|
b.|Syntax|d.|Process|

ANS:BPTS:1

3.If you use an otherwise correct word that does not make sense in the current context, programmers say you have committed a ____ error. a.|syntax|c.|semantic|
b.|logic|d.|programming|

ANS:CPTS:1

4.Computer programmers often refer to memory addresses using ____ notation. a.|binary|c.|mathematical|
b.|indirect|d.|hexadecimal|

ANS:DPTS:1

5.After a programmer plans the logic of a program, the next step is ____. a.|understanding the problem|c.|translating the program|
b.|testing the program|d.|coding the program|

ANS:DPTS:1

6.The process of walking through a program’s logic on paper before you actually write the program is called ____. a.|desk-checking|c.|pseudocoding|
b.|flowcharting|d.|testing|

ANS:APTS:1

7.Typically, a programmer develops a program’s logic, writes the code, and ____ the program, receiving a list of syntax errors. a.|runs|c.|executes|
b.|compiles|d.|tests|

ANS:BPTS:1

8.The process of finding and correcting program errors is called ____. a.|desk checking|c.|error correcting|
b.|syntax checking|d.|debugging|

ANS:DPTS:1

9.Using ____ involves writing down all the steps you will use in a program. a.|a compiler|c.|a flowchart|
b.|an interpreter|d.|pseudocode|

ANS:DPTS:1

10.The ____ is used to represent output in a flowchart.
a.|square|c.|parallelogram|
b.|circle|d.|triangle|

ANS:CPTS:1

11.The ____ is the standard terminal symbol for a flowchart. a.|circle|c.|diamond|
b.|lozenge|d.|square|

ANS:BPTS:1

12.The repetition of a series of steps is called a(n) ____. a.|repeat flow|c.|flow|
b.|loop|d.|infinite loop|

ANS:BPTS:1

13.A(n) ____ is a repeating flow of logic with no end.
a.|nonterminated condition|c.|variable|
b.|infinite loop|d.|decision symbol|

ANS:BPTS:1

14.You represent a decision in a flowchart by drawing a decision symbol, which is shaped like a ____. a.|parallelogram|c.|diamond|
b.|square|d.|circle|

ANS:CPTS:1

15.Many programming languages use the term ____ to refer to the marker that is used to automatically recognize the end of data in a file. a.|data_end|c.|eof|
b.|end_data|d.|eod|

ANS:CPTS:1

16.A(n) ____ tells the user what to enter.
a.|command line|c.|prompt|
b.|input screen|d.|data line|

ANS:CPTS:1

17.A(n) ____ is a program that you use to create simple text files. a.|text editor|c.|GUI|
b.|IDE|d.|GDE|

ANS:APTS:1

18.A(n) ____ is a software package that provides an editor, compiler, and other...
tracking img