Career Development

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 305
  • Published : January 27, 2013
Open Document
Text Preview
1.| | Career development interventions should be Your Answer:| all of the above. |
|
|
2.| | The notion that individuals should strive to achieve the most rewarding occupations began with Your Answer:| the Puritans. | | Correct Answer:| John Calvin. | |
|
|
3.| | Which of the following is NOT descriptive of career development? Your Answer:| predictable |
|
|
4.| | As a society, Americans tend to wrongly associate career success with Your Answer:| characteristics of the individual. |
|
|
5.| | To help clients meet the demands of the 21st century, career counselors should focus on helping clients systematically learn all of the following EXCEPT Your Answer:| that self-worth is defined by one's work situation. |

|
|
6.| | Matching people to jobs based on traits or characteristics was/is the dominant approach of Your Answer:| the 20th century. |
|
|
7.| | Frank Parsons is directly associated with all of the following EXCEPT Your Answer:| the Theory of Work Adjustment. |
|
|
8.| | The Theory of Work Adjustment focuses on Your Answer:| person and environment interactions. |
|
|
9.| | Which of the following is NOT a reflection of the current changes in work in the United States? Your Answer:| global unemployment | | Correct Answer:| an increase in single income families | |

|
|
10.| | Which of the following is NOT recommended as an appropriate career intervention today? Your Answer:| none of the above | | Correct Answer:| focusing mainly on providing information to clients | |

|
|
11.| | The meaning of work in the United States Your Answer:| has evolved over time. |
|
|
12.| | Dissatisfaction with work has been found to correlate with Your Answer:| both of the above. |
|
|
13.| | In the trait and factor approach, the counselor is Your Answer:| all of the above. |
|
|
14.| | The definition of "career...
tracking img