Business Information Systems

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 373
  • Published : January 12, 2011
Open Document
Text Preview
Essentials of Business Information Systems
http://www.hocbonganh.co.uk/userfiles/Essentials%20of%20Business%20Information%20Systems.pdf Text Book: Laudon & Laudon, Essentials of Business Information Systems, 7th Edition, Pearson (Prentice Hall), 2007

Chapter 1
Business Information Systems in Your Career
Multiple Choice Questions
1. One of the recent critical challenges facing Major League Baseball was: a. poor coordination between local and national sales channels. b. poorly managed sales channels.
c. outdated information systems.
d. decreasing ticket sales.
Answer: d Difficulty: Medium Reference: p. 3
2. The six important business objectives of information technology are new products, services, and business models; customer and supplier intimacy; survival; competitive advantage, operational excellence, and:

a. improved flexibility.
b. improved decision making.
c. improved business practices.
d. improved efficiency.
Answer: b Difficulty: Easy Reference: p. 6
3. Dell Computer’s use of information systems to improve efficiency and implement “mass customization” techniques to maintain consistent profitability and an industry lead illustrates which business objective?

a. Improved flexibility
b. Improved business practices
c. Competitive advantage
d. Survival
Answer: c Difficulty: Hard Reference: p. 8
4. The use of information systems because of necessity is:
a. survival
b. improved business practices
c. competitive advantage
d. improved flexibility
Answer: a Difficulty: Medium Reference: p. 9
5. (Analysis)
Which of the following choices may lead to competitive advantage (1) new products, services, and business models; (2) charging less for superior products; (3) responding to customers in real-time?

a. 1 only
b. 1 and 2
c. 2 and 3
d. 1, 2, and 3
Answer: d Difficulty: Hard Reference: p. 8
Analysis in terms of compare
6. Verizon’s implementation of a Web-based digital dashboard to provide managers with realtime information such as customer complaints is an example of:
a. improved flexibility.
b. improved decision-making.
c. improved efficiency.
d. customer and supplier intimacy.
Answer: b Difficulty: Medium Reference: p. 8
7. The move of retail banking to use ATMs after Citibank unveiled its first ATMs illustrates the information system business objective of:
a. improved efficiency.
b. customer and supplier intimacy.
c. survival.
d. competitive advantage.
Answer: c Difficulty: Medium Reference: p. 9
8. What term is used to refer to all of the computer-based information systems used by organizations and their underlying technologies?
a. Network technology
b. Digital technology
c. Information technology
d. Productivity technology
Answer: c Difficulty: Easy Reference: p. 10
9. An information system can be defined technically as a set of interrelated components that collect (or retrieve), process, store, and distribute information to support: a. decision making and control in an organization

b. communications and data flow
c. managers analyzing the organization’s raw data
d. the creation of new products and services
Answer: a Difficulty: Medium Reference: p. 10
10. The three activities in an information system that produce the information organizations use to control operations are:
a. information retrieval, research, and analysis.
b. input, output, and feedback.
c. input, processing, and output.
d. data analysis, processing, and feedback
Answer: c Difficulty: Easy Reference: p. 11
11. Order data for baseball tickets and bar code data are examples of: a. raw input.
b. raw output.
c. customer and product data.
d. sales information.
Answer: a Difficulty: Easy Reference: p. 11
12. (Analysis)
The average number of tickets sold daily online is an example of: a. input.
b. raw data.
c. meaningful information.
d. output.
Answer: c Difficulty: Easy Reference: p. 11
Analysis in terms of categorize
13. Output:
a. is feedback that has been processed to create...
tracking img