Business Cvommunication Conclusion

Topics: Management, Customer relationship management, Leadership Pages: 76 (11650 words) Published: October 22, 2012
STUDY GUIDE

Principles of Management
TRUE/FALSE

1.The nature of management is to control and dictate others in an organization.

ANS:FPTS:1DIF:2REF:6
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Motivation ConceptsMSC:F

2.In today’s turbulent and hypercompetitive global environment, managers must help their companies innovate more than ever.

ANS:TPTS:1DIF:2REF:8
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Creation of ValueMSC:F

3.The late famed management theorist Peter Drucker is often credited with creating the modern study of management.

ANS:TPTS:1DIF:2REF:8
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

4.Managers get things done by coordinating and motivating other people.

ANS:TPTS:1DIF:2REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

5.The attainment of organizational goals through planning, organizing, leading and controlling reflects the essence of the management process.

ANS:TPTS:1DIF:1REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

6.Where the organization wants to be in the future and how to get there defines controlling.

ANS:FPTS:1DIF:1REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

7.Organizing means defining goals for future organizational performance and deciding on the tasks and resources needed to attain them.

ANS:FPTS:1DIF:2REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

8.Leading is the use of influence to motivate employees to achieve organizational goals.

ANS:TPTS:1DIF:1REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

9.The use of influence to motivate employees to achieve organizational goals defines organizing.

ANS:FPTS:1DIF:1REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

10.How an organization goes about accomplishing a plan is a key part of the management function of controlling.

ANS:FPTS:1DIF:1REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

11.Using influence to motivate employees describes the management function of leading.

ANS:TPTS:1DIF:1REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

12.The use of influence to motivate employees to achieve the organization's goals refers to controlling.

ANS:FPTS:1DIF:1REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

13.Organizing means creating a shared culture and values.

ANS:FPTS:1DIF:2REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

14.Controlling involves monitoring employee's activities and taking corrective action as necessary.

ANS:TPTS:1DIF:1REF:9
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Leadership PrinciplesMSC:F

15.An organization is a social entity that is goal directed and deliberately structured.

ANS:TPTS:1DIF:1REF:10
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Creation of ValueMSC:F

16.In the definition of an organization, deliberately structured means being made up of two or more people and designed to achieve some outcomes.

ANS:FPTS:1DIF:1REF:10
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Creation of ValueMSC:F

17.Efficiency refers to the degree to which the organization achieves a stated objective.

ANS:FPTS:1DIF:1REF:10
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Creation of ValueMSC:F

18.Efficiency can be calculated as the amount of resources used to produce a product or service.

ANS:TPTS:1DIF:1REF:10
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: Creation of ValueMSC:F

19.To perform effectively, all managers must possess conceptual, human, and technical skills, though the degree of each skill necessary at different levels of an organization may vary.

ANS:TPTS:1DIF:2REF:11
NAT:AACSB: Analytic | AACSB: HRMMSC:F

20.All managers have to pay attention to costs and according to research, the best way to improve organizational...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Essay about Business
  • Business Essay
  • Business Essay
  • Business Essay
  • business Essay
  • Business Essay
  • business Essay
  • business Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free