BUSI 650 CHAPTER 3 TEST

Topics: Balanced scorecard, Management, Process management Pages: 9 (1398 words) Published: March 28, 2015
Chapter 3
Controlling Processes

Multiple Choice

1. Which of the following is NOT a problem commonly found when monitoring? a) Organizations collect data that are easily gathered
b) Gathered data are not the most important to reach the organization’s goals c) There is an undue emphasis on measuring objective output performance d) Inputs measurements are used as a proxy for output completion

Answer: c
Difficulty: Hard
Response: Page 96
Reference: Monitoring and Control

2. In this stage of operational effectiveness, organizations use core capabilities residing in the operations area to obtain a sustainable competitive advantage. a) Stage 1, internally supportive
b) Stage 2, externally neutral
c) Stage 3, internally supportive
d) Stage 4, externally supportive

Answer: d
Difficulty: Hard
Response: This occurs in the last stage (4). Page 98
Reference: Process Monitoring

3. Which one of the following perceptual measures corresponds to a company that is in the internally supportive stage of operational effectiveness? a) Outside experts are called in for strategic decisions

b) Aim is to achieve competitive parity
c) A manufacturing strategy is formulated and pursued
d) Goal is to achieve competitive superiority

Answer: c
Difficulty: Hard
Response: See page 99
Reference: Process Monitoring

4. Which one of the following perceptual measures corresponds to a company that is in the internally neutral stage of operational effectiveness? a) Outside experts are called in for strategic decisions

b) Aim is to achieve competitive parity
c) A manufacturing strategy is formulated and pursued
d) Goal is to achieve competitive superiority

Answer: a
Difficulty: Hard
Response: See page 99
Reference: Process Monitoring

5. Some benefits of the balanced scorecard include:
a) It helps align departmental and personal goals to the organization b) It is an effective way to clarify and gain authority within the organization c) It is a mechanism for aligning personal goals with societal goals d) It helps organizations track their competitors

Answer: a
Difficulty: Hard
Response: Only A is among the benefits of the balanced scorecard. Page 99 Reference: Process Monitoring

6. With respect to strategy maps and balanced scorecards, which of the following is FALSE? a) Both address four perspectives: financial, customer, internal business process, and learning and growing perspectives b) Strategy maps represent an easier way to develop a balanced scorecard c) Both serve to monitor the cause-and-effect relationships identified through the development of a balanced scorecard d) Employees’ understanding of strategy interactions is enhanced through their use

Answer: b
Difficulty: Easy
Response: See page 101
Reference: Process Monitoring

7. Which of the following statements is FALSE?
a) ISO is a strictly European standard
b) ISO 9000 and ISO 14000 are two of the best known ISO standards c) ISO 14000 has been updated in December 2008 and is known as ISO 14000:2008 d) Over 630,000 organizations in 152 countries have implemented ISO standards

Answer: c
Difficulty: Hard
Response: See pages 101-102
Reference: Process Monitoring

8. FMEA stands for:
a) Fail safe Mode and Effectuation Analysis
b) Failure in Massive Effects Analysis
c) Failure Mode in Eviction Analytics
d) Failure Mode and Effect Analysis

Answer: d
Difficulty: Medium
Response: See page 103
Reference: Process Monitoring

9. As control involves both mechanistic and human elements, it is one of the manager’s most difficult tasks. Which of the following is the best answer about desirable characteristics of control systems? a) Should be as simple as possible to operate and maintain

b) Should signal managers if they go out of order
c) Should be focused and admit the least amount of variation d) Both A and B

Answer: d
Difficulty: Hard
Response: See page 104
Reference: Process Control

10. Which of the following is...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Essay on Busi 650-ILP Final
  • Test Essay
  • Practice Test Chapter 3 Essay
  • Essay about Chapter 3: Biology Test
  • BUSI 650 Individual Learning Project 1 Research Paper
  • Test 3 Research Paper
  • of mice and men tension chapter 3 Essay
  • Test 3 Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free