Ap Chem Chapter 19 Tb

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 92
  • Published : March 4, 2013
Open Document
Text Preview

19.1 Multiple-Choice and Bimodal Questions

Use the table below to answer the questions that follow.

[pic]

1) The value of [pic] for the catalytic hydrogenation of acetylene to ethene,

[pic]

is __________ J/K∙ mol.

A) +18.6
B) +550.8
C) +112.0
D) -112.0
E) -18.6

Answer: D
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4
2) The combustion of acetylene in the presence of excess oxygen yields carbon dioxide and water:

[pic]

The value of [pic] for this reaction is __________ J/K∙ mol.

A) +689.3
B) +122.3
C) +432.4
D) -122.3
E) -432.4

Answer: E
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

3) The value of [pic] for the reaction

[pic]

is __________ J/K∙ mol.

A) -185.9
B) +185.9
C) -9.5
D) +9.5
E) -195.7

Answer: B
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4
4) The value of [pic] for the catalytic hydrogenation of ethene to ethane,

[pic]

is __________ J/K∙ mol.

A) -101.9
B) -120.5
C) -232.5
D) +112.0
E) +101.9

Answer: B
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

5) The value of [pic] for the catalytic hydrogenation of acetylene to ethane

[pic]

is __________ J/K∙ mol.

A) -76.0
B) +440.9
C) -232.5
D) +232.5
E) +28.7

Answer: C
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

6) The value of [pic] for the oxidation of carbon to carbon monoxide,

[pic]

is __________ J/K∙ mol. Carbon monoxide is produced in the combustion of carbon with limited oxygen.

A) -12.8
B) +408.6
C) -408.6
D) +179.4
E) +395.8

Answer: D
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

7) The value of [pic] for the oxidation of carbon to carbon dioxide,

[pic]

is __________ J/K∙ mol. The combustion of carbon, as in charcoal briquettes, in the presence of abundant oxygen produces carbon dioxide.

A) +424.3
B) +205.0
C) -205.0
D) -2.9
E) +2.9

Answer: E
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

8) The combustion of ethene in the presence of excess oxygen yields carbon dioxide and water:

[pic]

The value of ΔS° for this reaction is __________ J/K∙ mol.

A) -267.4
B) -140.9
C) -347.6
D) +347.6
E) +140.9

Answer: A
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

9) The combustion of ethane in the presence of excess oxygen yields carbon dioxide and water:

[pic]

The value of [pic] for this reaction is __________ J/K∙ mol.

A) +718.0
B) -620.1
C) -718.0
D) -151.0
E) +151.0

Answer: B
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

10) The combustion of hydrogen in the presence of excess oxygen yields water:

[pic]

The value of [pic] for this reaction is __________ J/K∙ mol.

A) +405.5
B) -405.5
C) -326.3
D) -265.7
E) +265.7

Answer: C
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

Use the table below to answer the questions that follow.
[pic]
11) The value of [pic] for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur trioxide,

[pic]

is __________ J/K∙ mol.

A) +19.3
B) -19.3
C) +493.1
D) -166.4
E) -493.1

Answer: D
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

12) The value of [pic] for the oxidation of solid elemental sulfur to gaseous sulfur dioxide,

[pic]

is __________ J/K∙ mol.

A) +485.4
B) +248.5
C) -11.6
D) -248.5
E) +11.6

Answer: E
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

13) The value of [pic] for the decomposition of gaseous sulfur trioxide to solid elemental sulfur and gaseous oxygen,

[pic]

is __________ J/K∙ mol.

A) +19.3
B) -19.3
C) +493.1
D) +166.4
E) -493.1

Answer: D
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4
14) The value of [pic] for the decomposition of gaseous sulfur dioxide to solid elemental sulfur and gaseous oxygen,

[pic]

is __________ J/K∙ mol.

A) +485.4
B) +248.5
C) -11.6
D) -248.5
E) +11.6

Answer: C
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

15) The value of [pic] for the formation of POCl3 from its constituent elements,

[pic]

is __________ J/K∙ mol.

A) -442.0
B) +771.0
C) -321.0
D) -771.0
E) +321.0

Answer: A
Diff: 3
Page Ref: Sec. 19.4

16) The value of [pic] for the decomposition of...
tracking img