Acct 200

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 170
  • Published : March 17, 2013
Open Document
Text Preview
Supply chain management is completely producer-driven.

ANS:F
Supply chain management is completely customer-driven.

PTS:1REF:486OBJ:14-1TOP:AACSB Reflective Thinking
KEY:CB&E Model DistributionMSC:BLOOMS Level I Knowledge

2.Companies that use supply chain management techniques typically also use a push promotional strategy.

ANS:F
They typically use a pull strategy.

PTS:1REF:486OBJ:14-1TOP:AACSB Reflective Thinking
KEY:CB&E Model PromotionMSC:BLOOMS Level II Comprehension

3.Supply chain management is a key means of differentiation for a firm and a critical component in marketing and corporate strategy.

ANS:TPTS:1REF:487OBJ:14-1
TOP:AACSB Reflective ThinkingKEY:CB&E Model Distribution | CB&E Model Strategy MSC:BLOOMS Level I Knowledge

4.Management practices that reflect a highly coordinated effort between supply chain partners are said to be “integrated.”

ANS:TPTS:1REF:488OBJ:14-2
TOP:AACSB Reflective ThinkingKEY:CB&E Model Distribution
MSC:BLOOMS Level II Comprehension

5.High role specificity means each firm in the supply chain has clarity in terms of knowing which firm is the leader, which firms are the followers, and which responsibilities are assigned to each firm.

ANS:TPTS:1REF:489OBJ:14-2
TOP:AACSB Reflective ThinkingKEY:CB&E Model Distribution
MSC:BLOOMS Level I Knowledge

6.Zambelli International Fireworks uses an accounting method that assesses the costs associated with each supply chain activity, which is known as base-line costing.

ANS:F
This is referred to as activity-based costing (ABC).

PTS:1REF:490OBJ:14-2TOP:AACSB Reflective Thinking
KEY:CB&E Model DistributionMSC:BLOOMS Level III Application

7.Supplier integration occurs when multiple firms in a supply chain coordinate their activities and processes so that they are seamlessly linked to one another in an effort to satisfy the customer.

ANS:TPTS:1REF:491OBJ:14-2
TOP:AACSB Reflective ThinkingKEY:CB&E Model Distribution
MSC:BLOOMS Level I Knowledge

8.It is illegal for companies to knowingly provide better service to their most profitable customers.

ANS:F
This is the reasoning behind ABC segmentation. It is quite legal.

PTS:1REF:493OBJ:14-2TOP:AACSB Reflective Thinking
KEY:CB&E Model DistributionMSC:BLOOMS Level II Comprehension

9.Business processes are bundles of interconnected activities that stretch across firms in the supply chain.

ANS:TPTS:1REF:494OBJ:14-3
TOP:AACSB Reflective ThinkingKEY:CB&E Model Distribution
MSC:BLOOMS Level I Knowledge

10.The demand management process seeks to align supply and demand throughout the supply chain by anticipating customer requirements at each level of creating demand-related plans of action prior to actual customer purchasing behavior.

ANS:TPTS:1REF:496OBJ:14-3
TOP:AACSB Reflective ThinkingKEY:CB&E Model Distribution
MSC:BLOOMS Level II Comprehension

11.The goals of the manufacturing flow management process are centered on generating, filing, delivering, and providing on-the-spot service for customer orders.

ANS:F
These activities are associated with the order fulfillment process, not the manufacturing flow management process.

PTS:1REF:497-498OBJ:14-3TOP:AACSB Reflective Thinking KEY:CB&E Model DistributionMSC:BLOOMS Level II Comprehension

12.Products and marketplaces differ substantially in their core characteristics so supply chain management strategies should be selected according to the situation at hand.

ANS:TPTS:1REF:501OBJ:14-4
TOP:AACSB Reflective ThinkingKEY:CB&E Model Distribution
MSC:BLOOMS Level IV Analysis

13.The lean supply chain management strategy embraces removal of waste from the supply chain system in whatever form it is found.

ANS:TPTS:1REF:502OBJ:14-4
TOP:AACSB Reflective ThinkingKEY:CB&E Model Distribution
MSC:BLOOMS Level...
tracking img