1213

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 33
  • Published : May 21, 2013
Open Document
Text Preview
Chapter 1, 2, and 3 Overview of Electronic Commerce, E-Marketplaces: Structures, Mechanisms, Economics, and Impacts, Retailing in Electronic Commerce: Products and Services

1

Chapter 1 Overview of Electronic Commerce
True-False Questions
1. According to Peter Drucker, e-commerce is profoundly changing markets, industry structures, products and services, consumer segmentation, consumer values and consumer behavior; jobs, and labor markets. Answer: 2. Page Reference: 4

By purchasing a textbook from Amazon.com and having the merchandise physically delivered, Amazon.com would be considered a click-and-mortar organization because pure EC did not occur. Answer: Page Reference: 5

3.

In the field, a sales representative writes notes with a mobile handwriting-recognition computer immediately after a sales call. This can be viewed as an EC activity. Answer: Page Reference: 5

4.

In addition to EC being conducted via the Internet, EC can be conducted over local area networks (LANs). Answer: Page Reference: 5

5.

An example of business-to-consumer (B2C) is when Dell provides customer service online by collaborating electronically with its partners. Answer: Page Reference: 8

6.

An internal corporate network that uses Internet tools, such as Web browsers, is known as an intranet. Answer: Page Reference: 6

7.

An extranet is a network that uses the Internet to link together multiple intranets. Answer: Page Reference: 6

8.

Purchasing a Dell computer online for use at home is an example of e-tailing. Answer: Page Reference: 6

Dr. Setyawan Widyarto – UNiSEL 2009

2 Chapter 1, 2, and 3 Overview of Electronic Commerce, E-Marketplaces: Structures, Mechanisms, Economics, and Impacts, Retailing in Electronic Commerce: Products and Services

9.

Networked computing connects multiple computers and other electronic devices that are located in various locations by telecommunications networks, including wireless ones. Answer: Page Reference: 6

10.

When Dell purchases Godiva chocolates as gifts for its employees and has Godiva mail them directly to the recipient Dell is engaged in B2B2C. Answer: Page Reference: 8

11.

Peer-to-peer (P2P) technology can be used in C2C, B2B, and B2C. Answer: Page Reference: 10

12.

The final participants in B2B transactions are consumers. Answer: Page Reference: 8

13.

Doing your banking on an Internet-enabled cell phone is an example of m-commerce. Answer: Page Reference: 8

14.

Despite the many e-tailing EC companies that have failed in the past, the dot-com failure rate has recently declined sharply. Answer: Page Reference: 12

15.

Since 2001, no other company has had more of an impact on EC than MySpace. Answer: Page Reference: 12

16.

Wikipedia.com, a Web site that allows people to work together online and share information, is an example of Web 2.0. Answer: Page Reference: 13

17.

The digital economy refers to an economy based on digital communication networks, computers, software, and other related information technologies that provide a global platform over which people and organizations interact, communicate, collaborate, and search for information. Answer: Page Reference: 14

18.

Economic, legal, societal, and technological factors have created a highly competitive business environment in which customers are becoming less powerful. Answer: Page Reference: 16

Dr. Setyawan Widyarto – UNiSEL 2009

Chapter 1, 2, and 3 Overview of Electronic Commerce, E-Marketplaces: Structures, Mechanisms, Economics, and Impacts, Retailing in Electronic Commerce: Products and Services

3

19.

Strong competition and increased power of consumers are two of the major market pressures in today’s business environment. Answer: Page Reference: 18

20.

Business models are a subset of a business plan or business case and refer to methods of doing business by which a company can generate revenue. Answer: Page Reference: 18, 19...
tracking img