T Est Bank-Project Managment

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 247
  • Published : June 13, 2012
Open Document
Text Preview
Chapter 1: An Introduction to Project, Program, and Portfolio Management

TRUE/FALSE

1.In the past, project management primarily focused on providing schedule and resource data to top management in the military and construction industries.

ANS:TPTS:1REF:2

2.Most organizations claim that project management delivers higher profit margins at the expense of worker morale.

ANS:FPTS:1REF:3-4

3.The term “operations” refers to work done in an organization to sustain a business.

ANS:TPTS:1REF:4

4.A project has a definite beginning and a definite end.

ANS:TPTS:1REF:4

5.The targets for scope, time, and cost are defined in the middle of a project.

ANS:FPTS:1REF:6

6.Projects typically finish according to the discrete scope, time, and cost goals originally set.

ANS:FPTS:1REF:6

7.A good project manager must do more than just meet the triple constraint.

ANS:TPTS:1REF:7

8.Stakeholders are most often characterized as having uniform needs and expectations.

ANS:FPTS:1REF:8

9.A tool or technique is much more than a software package.

ANS:TPTS:1REF:10

10.Project management is a silver bullet that guarantees success on all projects.

ANS:FPTS:1REF:12

11.Effective program managers recognize that managing a program is much more complex than managing a single project.

ANS:TPTS:1REF:15

12.Portfolio managers are required to have previous experience as project or program managers.

ANS:FPTS:1REF:15

13.Strategic goals are generally more specific and short-term than tactical goals.

ANS:FPTS:1REF:15

14.Most projects introduce changes in organizations and involve changes within the projects themselves.

ANS:TPTS:1REF:17

15.Project managers must focus on teamwork skills to use their people effectively.

ANS:TPTS:1REF:18

16.In a popular study involving 100 project managers, respondents agreed that effective project managers never contest the directives of top management.

ANS:FPTS:1REF:19

17.All organizations require that all project managers be PMP certified.

ANS:FPTS:1REF:22

18.Making ethical decisions is an important part of our personal and professional lives because it generates trust and respect with other people.

ANS:TPTS:1REF:23

19.All midrange project management software tools can produce Gantt charts and network diagrams.

ANS:TPTS:1REF:25

20.The concepts and tools of project, program, and portfolio management are only implemented within the computer industry located in the United States.

ANS:FPTS:1REF:27

MULTIPLE CHOICE

1.A 2001 report showed that the United States spends ____ on projects every year, and the world as a whole spends nearly $10 trillion on projects of all kinds. a.|$2.3 million|c.|$2.3 billion|
b.|$230 million|d.|$2.3 trillion|

ANS:DPTS:1REF:2

2.Many organizations claim that using project management ____. a.|lowers costs|c.|lengthens development time|
b.|reduces internal coordination|d.|diminishes customer relations|

ANS:APTS:1REF:3

3.The project ____ usually provides the direction and funding for the project. a.|planner|c.|sponsor|
b.|coordinator|d.|auditor|

ANS:CPTS:1REF:5

4.If it is crucial to meet time and cost goals, the ____ must be flexible. a.|schedule|c.|time-frame|
b.|scope|d.|cost|

ANS:BPTS:1REF:7

5.Some experts believe that quality considerations, including customer satisfaction, must be ____ in setting the scope, time, and cost goals of a project. a.|supplementary|c.|inherent|
b.|tangential|d.|subsidiary|

ANS:CPTS:1REF:7

6.Key elements of the project management framework include the project stakeholders, project management ____, project management tools and techniques, project success, and contribution of a portfolio of projects to the success of the entire enterprise....
tracking img