Sample Questions

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 764
  • Published : April 8, 2012
Open Document
Text Preview
Sample Questions for Chapters 4, 5, and Technical Note 5

1. Which of the following best describes the term cycle time? A) Average time between completions of successive units B) Ratio of the time a resource is activated over its use C) Can be no more that 60 minutes

D) The same as utilization
E) The labor content of the item being measured
Answer: A
2. A process flowchart uses symbols to represent which of the following? A) Factory location
B) Warehouse space available
C) Work force schedules
D) Flows of material or customers
E) Data analysis
Answer: D
3. A process flowchart uses which of the following symbols to represent a decision point in a flow diagram? A) Rectangle
B) Arrow
C) Inverted triangle
D) Diamond
E) A dashed line
Answer: D

4. An advantage of a make-to-stock process is which of the following? A) Rapid delivery of a standard product
B) All units of output are unique
C) It responds directly to customer orders
D) It allows the firm to avoid inventory costs
E) It combines the best features of other processes
Answer: A
5. Which of the following are not typical phases of product development? A) Concept development
B) Value engineering
C) Product planning
D) Product/Process engineering
E) Pilot production/Ramp-Up
Answer: B
6. Which of the following is primarily used to help design products that will connect product attributes with customer desires? A) Integration teams
B) House of quality matrix
C) Value analysis
D) Concurrent engineering
E) The design-build-test cycle
Answer: B
7. Which of the following is not considered a major process flow structure? A) Job shop
B) Batch shop
C) Assembly line
D) Virtual Factory
E) Continuous Flow
Answer: D
8. Assume a fixed cost for a process of $15,000. The variable cost to produce each unit of product is $10 and the selling price for the finished product is $25. Which of the following is the number of units that has to be produced and sold to break-even? A) 500 units

B) 667 units
C) 790 units
D) 900 units
E) 1,000 units
Answer: E
9. Which of the following is a basic type of production layout format? A) Process flow diagram
B) CRAFT
C) Systematic plan
D) Simo charts
E) Cellular layout
Answer: E

10. Which of the following basic types of production layout formats is one which similar equipment or departments are grouped together according to function? A) Product layout
B) Flow-shop layout
C) Process layout
D) Group technology layout
E) All of the above
Answer: C
11. The placement of which of the following is not determined by facility layout decisions? A) Departments
B) Workgroups
C) Workstations
D) Machines
E) Emergency exits
Answer: E

12. Using the assembly-line balancing procedure, which of the following is the required cycle time if the production time in minutes per day is 480 and the required output per day in units is 50? A) 0.104

B) 50
C) 9.6
D) 480
E) Can not be determined from the information above
Answer: C
13. Using the assembly-line balancing procedure, which of the following is the theoretical minimum number of workstations if the task times for the six tasks that make up the job are 4, 6, 7, 2, 6, and 5 minutes, and the cycle time is 10 minutes? A) 3

B) 5
C) 6
D) 8
E) None of the above
Answer: A
14. You have just determined the actual number of workstations that will be used on an assembly...
tracking img