Questions in Management Information Systems

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 331
  • Published : May 27, 2012
Open Document
Text Preview
CASE:  Comprehension
 
2) Retail consumer e-commerce is still growing at double-digit rates. Answer:  FALSE
Diff: 3​Page Ref: 305
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
3) The Internet shrinks information asymmetry.
Answer:  TRUE
Diff: 2​Page Ref: 310
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
4) Information asymmetry exists when one party in a transaction has more information for the transaction than the other party. Answer:  TRUE
Diff: 1​Page Ref: 310
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
5) All previous mass media in modern history, including the printing press, use a broadcast model where content is created in a central location by experts. Answer:  TRUE
Diff: 2​Page Ref: 310
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
6) Disintermediation provides major benefits to the distributor. Answer:  FALSE
Diff: 2​Page Ref: 313
AACSB:  Analytic Skills
CASE:  Evaluation in terms of assess
 
7) In general, for digital goods, the marginal cost of producing another unit is about zero. Answer:  TRUE
Diff: 2​Page Ref: 313
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
8) An example of the service provider business model is Flickr, a photo management and sharing Web site. Answer:  TRUE
Diff: 2​Page Ref: 316
AACSB:  Analytic Skills
CASE:  Analysis in terms of categorize

9) An example of the content provider business model is Barnesandnoble.com, a retailer of printed books. Answer:  FALSE
Diff: 1​Page Ref: 316
AACSB:  Analytic Skills
CASE:  Analysis in terms of categorize
 
10) Podcasting allows subscribers to listen to live, streaming radio and other audio content. Answer:  FALSE
Diff: 1​Page Ref: 316
AACSB:  Analytic Skills
CASE:  Analysis in terms of examine
 
11) Intellectual property refers to all forms of human expression, both tangible and intangible. Answer:  FALSE
Diff: 2​Page Ref: 316
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
12) The goal of behavioral targeting is to increase the size of the audience to whom the advertiser can market a product. Answer:  FALSE
Diff: 2​Page Ref: 322
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
13) Advertising networks track user behavior at a multitude of popular Web sites in order to build profiles of each user. Answer:  TRUE
Diff: 2​Page Ref: 322
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
14) Amazon.com uses Web personalization as a major marketing tool. Answer:  TRUE
Diff: 3​Page Ref: 309-310
AACSB:  Analytic Skills
CASE:  Analysis in terms of appraise
 
15) EDI standards that take advantage of network communications have yet to be fully implemented at the industry level. Answer:  FALSE
Diff: 2​Page Ref: 325
AACSB:  Use of IT
CASE:  Comprehension
 
16) In general, the cost of hardware, software, and telecommunications for building and operating a Web site has fallen by over 50 percent since 2000. Answer:  TRUE
Diff: 2​Page Ref: 332
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension

17) Net marketplaces may either support contractual purchasing based on long-term relationships with designated suppliers or short-term spot purchasing. Answer:  TRUE
Diff: 3​Page Ref: 327
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
18) Exchanges have become one of the most popular types of Net marketplace because they encourage competitive bidding that drives prices down. Answer:  FALSE
Diff: 3​Page Ref: 327
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
19) Automobile manufacturing is an example of a vertical market. Answer:  TRUE
Diff: 2​Page Ref: 327
AACSB:  Analytic Skills
CASE:  Analysis in terms of categorize
 
20) Because of outsourcing and increased automation, the costs of system maintenance and content creation have fallen and typically make up less than a quarter of Web site budgets. Answer:  FALSE
Diff: 1​Page Ref: 332
AACSB:  Reflective Thinking
CASE:  Comprehension
 
21) Through what channel did e-commerce first evolve?
A)...
tracking img