Pmp Question Bank

Only available on StudyMode
  • Download(s) : 72
  • Published : March 12, 2013
Open Document
Text Preview
PMP Exam Sample Questions
(1) A Project Manager is at the project kick-off meeting. He confidently states the vision and mission for the project. This PM is exhibiting the following leadership style: 1. Hierarchal
2. Authoritarian
3. Charismatic
4. Associative
Answer:C

(2) You are in charge of developing a new product for an organization. Your quality metrics are based on the 80th percentile of each of the last three products developed. This is an example of: 1. Statistical sampling

2. Metrics
3. Benchmarking
4. Operational definitions
Answer: C

(3) The two closing procedures are called:
1. Contract close out and scope verification
2. Contract close out and Close Project
3. Project closure and product verification
4. Project closure and lessons learned
Answer: B

(4) During the schedule development process the Project Manager may have to go through several iterations of the schedule before establishing the schedule baseline. All of the following are tools and techniques that may be used during this process: 1. Critical Path Method, GERT, Resource Requirements

2. Resource Leveling Heuristics, Mathematical Analysis, Calendars 3. Duration compression, Resource Leveling Heuristics, PERT 4. GERT, PERT, Leads and Lags
Answer:C

(5) Which of the following models of conflict resolution allows a cooling off period, but seldom resolves the issue in the long term? 1. Problem solving
2. Withdrawal
3. Forcing
4. Smoothing
Answer:B

(6) The receiver filters messages based on all but the following: 1. Culture
2. Semantics
3. Language
4. Distance
5. Knowledge
Answer: D

(7) How much time does the typical project manager spend communicating both formally and informally? 1. 40-60%
2. 50-70%
3. 60-80%
4. 75-90%
Answer: D

(8) Group brainstorming encourages all of the following except: 1. Team building
2. Analysis of alternatives
3. Convergent thinking
4. Uninhibited verbalization
Answer: C

(9) The critical element in a project's communication system is the: 1. Progress report
2. Project directive
3. Project manager
4. Customer
Answer: C

(10) System integration consists of:
1. Assuring that the pieces of a project come together at the right time 2. Planning for contingencies that may occur throughout the life cycle of the project 3. The pieces of the project function as an integration unit 4. a and c

Answer: D
(11) Performance reviews are held to:
1. Correct the project manager's mistakes.
2. Provide for answers for upper levels of management
3. To assess project status or progress
4. To apprise the project costs and cost trends of the project Answer: C

(12) A complex project will fit best in what type of organization? 1. Functional
2. Cross-functional
3. Matrix
4. Balanced
Answer:C

(13) Which of the following could be an appropriate WBS code for a work package at the fourth level in a WBS where the top level code is 1.0? 1. 1.4
2. 1.1.1.1
3. 1.2.3.4
4. a and c
5. b and c
Answer:E

(14) Which of the following Project Scope Management processes involves subdividing the major project deliverables into smaller, more manageable components? 1. Scope Planning
2. Initiation
3. Scope Change Control
4. Scope Definition
5. Create WBS
Answer:E

(15) The review of key deliverables and project performance at the conclusion of a project phase is called: 1. phase exit
2. kill point
3. stage gate
4. a and c
5. all of the above
Answer:E

(16) Project scope is:
1. The work that must be done in order to deliver a product with the specified features and functions. 2. The features and functions that are to be included in a product or service. 3. A narrative description of work to be performed under contract. 4. a and b

5. all of the above
Answer:A

(17)The...
tracking img