Netw204 Quiz Answers

Only available on StudyMode
  • Topic: Routing, Classless Inter-Domain Routing, Subnetwork
  • Pages : 14 (3305 words )
  • Download(s) : 295
  • Published : November 4, 2012
Open Document
Text Preview
Netw204 Final Week 8
Q&A

1| Given a network design of two or more routers, install necessary memory, interface modules, cables and IOS and test layer 1&2 connectivity.| 2| Given a network topology of two or more routers and an IPv4 addressing scheme, implement static routing and confirm layer 3 connectivity.| 3| Given a network topology and three or more routers and an IPv4 addressing scheme, implement RIPv1 routing protocol and confirm layer 3 connectivity.| 4| Given a network topology of three or more routers with bandwidth designations, compare the metrics used during the route selection process and the resulting routing tables generated by the DUAL and SPF algorithms.| 5| Given a network topology of three or more routers and an IPv4 VLSM addressing scheme, implement the RIPv2 routing protocol and confirm layer 3 connectivity.| 6| Given network topology of three or more routers with an IPv4 VLSM addressing scheme, implement EIGRP routing protocol and confirm layer 3 connectivity.| 7| Given a network topology of three or more routers with an OSPF addressing scheme, implement the OSPF routing protocol for area 0 and confirm layer 3 connectivity.|

Week 1
1. A network device typically connected to a variety of LAN and WAN interfaces that forwards packets based on their destination IP addresses. a. Answer: Router

2. On a computer, a reference to an IP address on the same subnet, with that IP address being the IP address of a router. When the computer needs to send a packet to another subnet, it sends the packet to its default gateway. Also called a default router. b. Answer: Default Gateway

3. Used to determine the best path. Examines the destination IP address andsearches for the best match with a network address in the router\'s routing table. c. Answer: Routing Table

4. Executes operating system instructions. Consists of Random access memory (RAM) (RAM contents lost when power is off). a) Answer: CPU

5. Diagnostic software used when router is powered up. Contains the router\'s bootstrap program. Is a scaled down version of operating system IOS. a) Answer: Read-only memory (ROM)

6. Stores startup configuration (including IP addresses and Routing protocol). a) Answer: Non-volatile RAM (NVRAM)

7. Contains the operating system (Cisco IOS)Cisco IOS - Internetwork Operating SystemResponsible for managing the hardware and software resources of the router. a) Answer: Flash memory

8. Used to view information about the router during the bootup process. a) Answer: Show Version Command

9. Used to display the routing table.
a) Answer: Show Ip Route Command

10. Displays current configuration file.
a) Answer: Show Running-Config Command

11. Displays any changes that the router performs when adding or removing routes. a) Answer: Debug Ip Routing Command

12. Used to disable interfaces.
a) Answer: Shutdown Command

13. Is an information-gathering tool used by network administrators to get information about directly connected Cisco devices. a) Answer: Cisco Discovery Protocol (CDP)
14. A network accessed by a single route.
a) Answer: Stub Network

15. When the router has to perform multiple lookups in the routing table before forwarding a packet. a) Answer: Recursive Route Lookup

16. A single route that can be used to represent multiple routes. a) Answer: Summary Route

17. Normally means one of the management ports used for administrative access. a) Answer: Port

18. Normally refers to interfaces that are capable of sending and receiving user traffic. a) Answer: Interface

19. A network that is directly attached to one of the router interfaces. a) Answer: Directly Connected Network

20. The text-based interface on a Cisco router or switch.
a) Answer: Command-Line Interface

21. A network that is not directly connected to the...
tracking img