Community Health

Topics: Public health, Medicine, Health economics Pages: 9 (1298 words) Published: November 19, 2013
Chapter: Chapter01

True/False

1. True or False? A community is a group of people who have common characteristics.

Ans: True
Page: 6

2. True or False? Choosing to eat wisely, regularly wearing a safety belt, and visiting the physician are examples of community health activities.

Ans: False
Page: 8

3. True or False? Physical factors affecting community health include geography, community size, and industrial development.

Ans: True
Page: 8

4. True or False? Politics and religion are examples of social and cultural factors affecting community health.

Ans: True
Page: 10

5. True or False? There has been no evidence of community health activities dating back over 1,000 years.

Ans: False
Page: 12

6. True or False? Dr. Edward Jenner successfully demonstrated the process of vaccination as a protection against smallpox in the 20th century.

Ans: False
Page: 12

7. True or False? Government health agencies began being created as a response to epidemics and mounting health problems in the later part of the 18th century.

Ans: True
Page: 13

8. True or False? The reform phase of public health was characterized by social movements to improve health conditions in cities and in the workplace.

Ans: True
Page: 16

9. True or False? A time of great growth in health care facilities and providers describes the spiritual era of public health.

Ans: False
Page: 15

10. True or False? Upton Sinclair's book, “The Jungle,” drew attention to the plight of immigrants in the meat packing industry.

Ans: True
Page: 16

11. True or False? Health care delivery is public health concern of the 21st century.

Ans: True
Page: 20

12. True or False? Leading causes of death in the United States today are communicable diseases.

Ans: False
Page: 20

13. True or False? Disasters such as spills of toxic substances into the environment are considered natural disasters.

Ans: False
Page: 22

14. True or False? The ability of the health care system to prevent, protect against, quickly respond to, and recover from health emergencies defines medical preparedness.

Ans: True
Page: 23

15. True or False? The World Health Organization (WHO) is a leader in world health planning for the 21st century.

Ans: True
Page: 25

Multiple Choice

16. Actions that society takes collectively to ensure that the conditions in which people can be healthy can occur defines A) public health
B) community health
C) health
D) population health

Ans: A
Page: 7

17. Eating wisely, wearing a safety belt, and visiting a physician are examples of A) community health activities
B) personal health activities
C) physical factors affecting community health
D) social factors affecting community health

Ans: B
Page: 8

18. In looking at factors affecting community health, community size is a A) social factor
B) cultural factor
C) physical factor
D) political factor

Ans: C
Page: 9

19. A rebirth of thinking about the nature of the world and humankind occurred during the A) middle ages
B) renaissance and exploration era
C) twentieth century
D) bacteriological period of public health

Ans: B
Page: 13

20. The beginning of government's major involvement in social issues, including health, was marked by the A) Social Security Act of 1935
B) Establishment of Medicare in 1965
C) United States involvement in World War II
D) Hill-Burton Act in 1946

Ans: A
Page: 17

21. Community health concern of the 21st century include
A) lifestyle diseases
B) environmental problems
C) health care delivery
D) all of the above

Ans: D
Page: 20

22. Differences in health among different populations defines A) population health
B) health disparities
C)...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Comparing Public Health and Community Psychology Essay
  • assignment community service Essay
  • Essay about Community and Health Psychology: Impact on the Lives of Individuals, Communities, and Society
  • public health and community health Research Paper
  • Case Study for New Century Health Clinic Essay
  • Essay about Community Health Strategies
  • Task 1 Public Health Essay
  • Community Health Assesment Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free