Alu Potol Industry of Bd

Topics: Knowledge management, Information systems, Management Pages: 5 (1369 words) Published: December 1, 2012
Chapter 1: Information Systems in Global Business Today [MIS -L10/e]

Multiple Choices
1. When nearly all core business processes are digitally enabled, Correct Answer: the firm is more competitive and efficient. 2. Which business objective refers to the achievement of higher levels of efficiency and productivity? Correct Answer: Operational excellence

3. Which business objective refers to increasing a company's revenues while decreasing its costs? Correct Answer: Customer and supplier intimacy
4. Which of the following consists of all the hardware and software that a firm needs to achieve its business objectives? Correct Answer: Information technology
5. Data shaped into meaningful form are called
Correct Answer: information.
6. Raw facts that have not been organized into a useful form are called Correct Answer: data.
7. Which activity of an information system converts raw input into a meaningful form? Correct Answer: Processing
8. Which activity of an information system helps an organization evaluate or correct the input stage? Correct Answer: Feedback
9. Computer literacy focuses primarily on:
Correct Answer: a knowledge of information technology.
10. The responsibility for monitoring the daily activities of a business falls to this organizational level: Correct Answer: Middle management.
11. The world's largest and most widely used network is the
Correct Answer: Internet.
12. The linkage of two or more computers together to share data or resources is called a(n): Correct Answer: network.
13. Which of the following could not be classified a complementary organizational asset required to optimize returns from information technology investments? Correct Answer: The Internet and telecommunications infrastructure. 14. The technical approach to information systems includes:

Correct Answer: computer science, management science, and operations research. 15. Which of the following would not be classified as a technical approach to the study of information systems? Correct Answer: Economics

True or False

1. Changes in the business environment such as new accounting laws are spurring the growth of digital information. Correct Answer: True
2. Business processes refer to the streamlining of standard operating procedures in order to eliminate bottlenecks. Correct Answer: False
3. There is a growing interdependence between a firm's ability to use information technology and its ability to implement corporate strategies and achieve corporate goals. Correct Answer: True

4. The more intimacy a business can create with its suppliers, the more it can lower costs. Correct Answer: True
5. Federal and state regulations can force a business to improve its information systems. Correct Answer: True
6. Information is defined as data that has been shaped into a form that is meaningful and useful to human beings. Correct Answer: True
7. Information system input only captures data from inside the business but not from its external environment. Correct Answer: False
8. Members of the organization evaluate and correct inputs through feedback. Correct Answer: True
9. Computer literacy focuses on both people and technology.
Correct Answer: False
10. Knowledge workers are engineers or architects who design products or services. Correct Answer: True
11. Each organization has a unique culture.
Correct Answer: True
12. The Internet has created a universal technology platform that allows businesses to create new services. Correct Answer: True
13. Intranets and extranets use the same technology platforms as the Internet. Correct Answer: True
14. Complementary assets are those assets required to derive value from a secondary investment. Correct Answer: False
15. It can be said that "all information systems are forms of behavioral systems". Correct Answer: False

Essay

1. Provide an overview of the six business objectives of information systems. 2. Information systems...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Essay about Pharmaceutical Industry of Bd
  • Shrimp Industry in BD Essay
  • Essay about ALU
  • Industries Essay
  • Hr Practises in Garments Industry in Bd Essay
  • Essay about Alu Insertions
  • Industry Essay
  • Alu Lab Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free